2017-08-16 15:56:40• hírek • Szatmár.ro

Elkészültek a szatmárnémeti Studium Szolgálati Lakások

fotó: Studium Alapítvány
fotó: Studium Alapítvány

A marosvásárhelyi székhelyű Studium – Prospero Alapítvány 2014 márciusában tette le a Szatmárnémeti Studium Szolgálati Lakások alapköveit, az épületegyüttes az Eugen Ionesco utcában épült a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Studium Állandó Támogatók támogatásával mintegy 400 ezer euróból.

A vadonatúj épületegyüttes ünnepélyes átadására augusztus 21-én, hétfőn 11 órától kerül sor az Eugen Ionesco utca 30. szám alatt. Az eseményt megtisztelik jelenlétükkel: Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Pataki Csaba, Szatmár Megye Tanácsának elnöke, Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester, parlamenti, megyei és szatmárnémeti önkormányzati képviselők.

Már az avatóünnepség előtt meghirdették a lakhatási pályázatot az érdeklődőknek a szatmárnémeti szolgálati lakásokra. A pályázati időszak még javában tart, augusztus 25-én zárul.

Amit a pályázatról tudni kell

A Szatmárnémeti Studium Szolgálati Lakások épületegyüttese három kétszobás (69 négyzetméter) és három egyszobás (39 négyzetméter) lakással rendelkezik. A lakhatási támogatás két évre pályázható, egyszeri meghosszabbítással. Lakóinknak e két év alatt csak a rezsiköltségeiket kell állniuk.

A lakhatási támogatásra Szatmárnémetiben dolgozó szakorvosok, gyógyszerészek, valamint művészeti területen dolgozó fiatalok pályázhatnak. Emellett jelentkezhetnek azok a szakvizsga előtt álló rezidens orvosok is, akik a közelgő szakvizsgájukat követően állással rendelkeznek Szatmárnémeti bármelyik állami egészségügyi intézményében, gyógyszertárában vagy családorovosként fognak dolgozni Szatmárnémetiben vagy valamelyik környező faluban.

A pályázati feltételekkel kapcsolatban érdeklődni az office@studium.ro e-mail címen és a 0730-627-439 telefonszámon lehet.
Pályázati határidő: augusztus 25.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: