2008-09-22 17:43:54• hírek • Parajdi Andrea

Elkészült az Udvari út

Bejezték az Udvari út és a rá csatlakozó három mellékutca modernizálási munkálatait. A kivitelező cégek szombaton átadják a teljes útszakaszt, amelyet hamarosan újra használatba vehetnek az autósok.

Az Udvari út felújításához márciusban kezdett hozzá az Alfa-Rom SRL és a Betonút Építő és Szolgáltató Zrt. A modernizálást megelőzően a Gutinului és az Onisifor Ghibu utcák aszfaltozását végezték el, ahová később elterelték az Udvari út forgalmát. Ezen kívül belefoglalták három földes utca - Carpatilor, Oasului, Caramidarilor - rehabilitálását is. - Egy nagyon régi elképzelést sikerült megvalósítani, méghozzá nagyszerű eredményekkel. Azon kívül, hogy egy elegáns bevezetőszakaszt alakítottunk ki, ez a beruházás évtizedekig fogja éreztetni pozitív hatásait a város forgalmára nézve - magyarázta Ilyés Gyula polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A mellékutcákban és az Udvari úton egyaránt kicserélték a teljes csatornahálózatot, a vízvezetékeket, valamint átépítették a közvilágítást is. A Polgármesteri Hivatal felhívta az ott lakók figyelmét, hogy a zöldövezetet a város egységesen fogja kiterjeszteni, így a kapuja előtti földrészeket senki ne ültesse be különféle növényekkel. A négysávosra bővített Udvari utat a Batizi úttól az Onisifor Ghibu utcáig biciklisávval is ellátták, a város végét jelző tábláig pedig a járdán kialakított kerékpárutat használhatják a kétkerekűvel közlekedők.

-Pénteken átvesszük a beruházást, amely teljesen a tervek szerint valósult meg. A Batizi útra való csatlakozásnál a híresztelések ellenére nincsen körforgalom, s az útkereszteződés közlekedésbiztonsági szempontból a legmegfelelőbb módon lett kiépítve - zárta le Ilyés.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: