2020-05-29 15:35:37• hírek • Bede Emőke

Elkészült a vádirat: bíróság elé állítják a fiúkat, akik megerőszakoltak, majd kiraboltak egy idős nőt

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A szatmári ügyészség elkészítette, és május 29-én továbbította a bíróság számára annak a megdöbbentő bűncselekmény-sorozatnak a vádiratát, mely még április elején történt a Szatmár megyei Felsőboldád településen – tájékoztatta híroldalunkat Meszaros Ioana Adina helyettes főügyész.

A vádirat szerint a 18 és a 20 éves fiatalemberek április 8-án éjszaka saját otthonában rontottak rá egy helybeli idős férfira. A 84 éves öreget késsel fenyegették meg, majd bántalmazták is 3-4 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki, végül pedig egy 500 lejes zsákmánnyal távoztak a házból. Ez az összeg azonban nem elégítette ki G. A. C. és L. R. M. kapzsiságát, ezért egy másik házban egy 81 éves asszonyt is megtámadtak. A módszer ez alkalommal is ugyanaz volt: késsel fenyegették, majd addig bántalmazták a sértettet, míg az odaadta nekik az otthonában található 600 lejt. A fiatalemberek azonban ennyivel nem elégedtek meg, a vádirat szerint ugyanis miután összeverték az idős asszonyt, arcát letakarták, majd mindketten megerőszakolták. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szerzett a támadás során, hogy 16-18 napig orvosi ellátásra volt szüksége.


Az ügyészség a vádiratban kiemeli, hogy a bűncselekményeket elkövető fiatalokat nagyban segítette az országos szintű szükségállapot, hiszen a rendőrséget szinte teljes egészében a katonai rendeletek betartatása kötötte le, a lakhelyelhagyási korlátozás miatt pedig senki sem járt az utcákon éjszakának idején. Annak az esélye tehát, hogy valaki észreveszi őket a sértettek háza körül ólálkodni, szinte a nullával volt egyenlő. 


A két fiatalembernek két rendbeli minősített rablás és nemi erőszak miatt kell majd felelnie a bíróság előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: