2008-08-30 10:08:24• hírek • Szatmár.ro

Elkészült a repertoár

Az Északi Színház Harag György Társulata már készül a következő színi évadra - tájékoztatott Czintos József a társulat művészeti igazgatója.

A következő szini évad repertoárjának kiválasztásakor ismét számos befolyásoló tényező volt. Azon kívül, hogy olyan darabokat kellett kiválasztani, amelyeket egy-egy rendező is szívesen színpadra vinne, szem előtt kellett tartani, hogy minden szerepre legyen megfelelő színésze is a társulatban -magyarázza Czintos. -Mivel meggyőződésem, hogy a színház a közönségért jött létre, elsősorban az ők igényeit szeretnénk kielégíteni, viszont a színészeknek is lehetőséget kell adnunk a fejlődéshez. Nem volt könnyű megállapodni az idei repertoárban, viszont garantáljuk, hogy tartalmas szórakozást kínálunk mindenkinek – véli az igazgató.

A jövő év első előadása - Robert Thomas: 8Nő című darabja- október 10 körül kerül bemutatásra, jelenleg már zajlanak a próbák. A krimi vígjátéknak Kincses Elemér a rendezője. November közepére tervezik Munkácsy Miklós: Mindhalálig Beatles című zenés történetének premierjét. A közönség számára már ismerős lehet az előadás, ugyanis az Évadzáró Gálán már egy-két dalt eljátszott a társulat. A darab rendezője Csurulya Csongor. Aldobolyi Nagy György Bolond vasárnap című zenés komédiáját is láthatja majd a közönség, amelynek különlegessége, hogy maga Aldobolyi Nagy György tanítja be a zenét és rendezi meg a darabot. Az előadás szilveszter esti meglepetés lesz.

A negyedik előadás Ion L. Caragiale: Zűrzavaros Éjszaka című komédiája lesz, amely egy egész drámai katarzist is okozhat. A darabot Árkosi Árpád rendezi. Az évad utolsó előadása Csurulya Csongor rendezésében Láng György Két férfi az ágy alatt elnevezésű bohózata lesz, amely egy Dosztojevszki novella alapján került színpadra.

Amint arról már beszámoltunk három új taggal bővült a Harag György Társulat. -A két új hölgy az első előadásban lesz látható, a fiatal férfiszínész pedig már szeptember 5-én bemutatkozik az Ács Alajos Stúdióban, ahol az egyik marosvásárhelyi kolléganőjével a férfi női kapcsolatról szóló vizsgadarabjukat adják elő – tájékoztat Czintos.

A következő évadban a színházjegy ára két lejjel drágul, viszont a bérletnél nem lesznek változtatások.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: