2009-03-08 16:31:43• hírek • Parajdi Andrea

Elkészült a nemzeti ünnep programja

Az 1848-as szabadságharc ünnepén, március 15-én Erdődön és Sárközújlakon is felavatják Petőfi Sándor szobrát. Az ünnepnap alkalmából Sógor Csaba, az RMDSZ Európa Parlamenti képviselője is Szatmár megyébe érkezik.

A magyar nemzeti ünnepnap idei programsorozata három helyszínen zajlik majd. Az ünnepség vasárnap 13 órától, Erdőd településen veszi kezdetét Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szoborkompozíciójának leleplezésével, amelyet Sógor Csaba EP-képviselő, Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, és Szakács Imre közösen végeznek. Az alkotás az Erdődi Református Templom előtti téren kap helyet.

Sárközújlakon 16 órakor kezdődik a Petőfi mellszobor felavatása, amely a Sárközújlaki Általános Iskola előtti parkban kap helyet. A köszöntőbeszédek sorát követően az iskola dísztermében egy ünnepi műsort adnak elő a kisdiákok.

A '48-as forradalom napján Szatmárnémetiben is ünnepséget szerveznek a Petőfi szobornál, ahol szintén Sógor Csaba EP-képviselő lesz a díszvendég. Az ünnepi eseményt követően 18:30-tól, az Északi Színházban gálaestet tartanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: