2020-08-03 10:09:23• hírek • Bede Emőke

Elkészült a mozgáskorlátozottak számára megálmodott stég

A szatmári Caiac SMile Egyesület még július közepén osztotta meg a hírt, mely szerint szeretnének egy olyan fából készült stéget megépíteni, mely által a kajakozni vágyó kerekesszékesek is könnyebben meg tudják közelíteni a józsefházi tavat.

Az egyesület azonban nem pénzbeli segítséget kért ennek megvalósításához, hanem faanyagot, olyan, legalább egy méter hosszú léceket és deszkákat, melyekkel mihamarabb megépíthetik az akadálymentesítéshez szükséges szerkezetet. Szerencsére a Facebook-oldalon közzétett kérés nem maradt visszhang nélkül, és a közösségi összefogásnak köszönhetően az egyesület tagjai az elmúlt hétvégén fel is avathatták az elkészült stéget. Az eseményen a kedvezményezettek élesben próbálták ki, milyen az akadálymentesített parton át lejutni a vízig, ahol aztán átülve a kajakba átadhatták magukat a sport felhőtlen örömének.


A stég használata minden, mozgásában korlátozott személy számára ingyenes, és ha valaki kajakozásra adná a fejét, a Caiac SMile tagjaihoz természetesen bármikor lehet segítségért fordulni.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: