2009-02-25 15:45:42• hírek • Ferenczi Noémi, Parajdi Andrea

Elkészült a körforgalom

Egy ideiglenes körforgalom létesítéséről is döntés született a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal keretében működő közlekedési bizottság februári ülésén. A Corvinilor és a Henri Coanda utcák kereszteződésénél hoztak létre egy körforgalmat, amelynek kiépítése szerda délután ért véget.

A.Gheroghe Dragos Gazdasági Iskolaközpont előtti útszakaszon létesítendő új körforgalom várhatóan jóval gördülékenyebbé teszi majd a környék forgalmát. Az utóbbi időszakban minden hétköznapon rendőri irányításra volt szükség a reggeli, illetve a délutáni csúcsforgalomban ahhoz, hogy zavartalanul haladhassanak el az autók, és még így is gyakran hosszú autósor alkult ki a Henri Coanda sugárúton. Az önkormányzat a Rosign céget bízta meg a kivitelezéssel, amelynek megkezdése semmilyen fennakadást nem okozott a közlekedésben.

A városban ez a harmadik körforgalom, amelyet próbajelleggel helyeztek el. Korábban a Lucian Blaga és az Independentei, illetve a Prahovei és az Oituzului utcák kereszteződésénél is kitették a körforgalmat jelző bólyákat. Értesüléseink szerint az előző útkereszteződésnél, olyannyira könnyebbé vált a közlekedés, hogy tervbe vették a végleges körforgalom kiépítését is.

Egy másik intézkedés is segíteni fogja egy rendezett városkép kialakítását, ugyanis a város régi központjában kis oszlopokat fognak elhelyezni annak érdekében, hogy az autók ne parkolhassanak a Korzón. "Már megrendeltük az oszlopokat, amint megérkeznek elkezdődhet azok beszerelése"- tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kereskényi Gábor alpolgármester.

A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott közlekedési szabályokhoz.

Gördülékenyebbé teszi a forgalmat a kereszteződésben

Rövid idő alatt elkészült a körforgalmi rendszer.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: