2012-04-20 16:18:38• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn kezdődik a Károlyi út felújítása

Április 23-án, hétfőn veszi kezdetét és a tervek szerint június 20-ig tart Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb útszakaszának, a Károlyi útnak a felújítása. Az idei munkálatok során a Brandusa utca és a Decebal híd közötti szakaszt modernizálja a polgármesteri hivatal.

Ilyés Gyula tájékoztatása szerint a munkálatok két lépésben zajlanak majd. Elsőként a Golescu híd és a Brandusa utca sarka közötti szakaszon kezdik meg felújítást. Ezt várhatóan május 20-ig fejezik be. Előbb a 16-os lakónegyed felé eső két sávot újítják fel, hogy a másik két sávon zavartalanul folyhasson a közlekedés.

A munkálatok alatt a teherforgalmat elterelik, a kamionok a Platanului, az Energiei, a Magnoliei és a Closca utcákon közlekedhetnek majd.

A második lépésben a két híd, a Golescu és a Decebal közötti szakasz felújítására kerül sor május 21 és június 20 között.

A Károlyi út legrosszabb állapotban lévő szakaszát, a Brandusa és a város vége közötti részt csak azután lehet felújítani, hogy az Apaserv elkészül az út alatti kanalizálás kiépítésével. Ezt a minap aláírt „Szatmár megyei ivóvíz- és szennyvízhálózatának bővítése és rehabilitálása" elnevezésű program teszi lehetővé, amelynek összköltségvetése eléri a száz millió eurót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: