2012-06-08 15:19:32• hírek • Kocsis Zoltán

Elkészült a felújítás és pénteken átadták a Károlyi utat

Közel másfél hónap munka után elkészült Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb útjának, a Károlyi útnak a felújítása. A több, mint két millió lejes beruházást pénteken adták át, a kivitelező pedig háromszor több garanciát vállalt, mint a törvény megszabta alsó határ.

Április 23-án kezdődött a munka a Károlyi úton, a Brandusa utca sarka és a régi kenyérgyár közötti útszakaszon. Ezt a részt utoljára 1981-ben aszfaltozták újra, az azóta eltelt három évtizedben csak kisebb „tűzoltómunkákat" végeztek rajta: a gödröket kátyúzták vagy kisebb, összefüggő felületeket aszfaltoztak le. Most felmarták a teljes aszfaltréteget, ahol kellett, megerősítették az alapot, kicserélték a szegélykövek nagy részét, az út szélére pedig egy kis esővíz-elvezető lefolyót építettek betonból. A teljes beruházás 2.308.000 lejbe került.

Gheorghe Munteanu, a Közszolgáltató és közterület-fenntartó osztály vezetője valamint Horea Motiu építésvezető elmondták, hogy összesen 1800 méter hosszan végeztek felújítási munkálatokat, közel 19.000 négyzetméter felületen. Megközelítőleg 2200 méter hosszan helyeztek ki szegélyköveket, az úttest átlagszélessége pedig 15 méter. A kivitelező három év garanciát vállalt az aszfaltra.

Újságírói kérdésre, amely kevesellte ezt az időszakot, Motiu elmagyarázta, hogy a román törvénykezés minimálisan 10 év garanciát kér az úttestek alapjaira, a futófelületre viszont csak egy évet.

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere korábban elmondta, és ezt a helyszínen Motiu is megerősítette, hogy  jövőre elkezdődik a Károlyi út másik részének, a Brandusa kereszteződése és a város adminisztratív határa közötti szakasz teljes modernizálása is. Ott azonban előbb a Apaserv kicseréli és felújítja a teljes kanalizálást, ezt követően pedig teljesen út alapot is kap az útszakasz.

Az átadáson mellesleg nem volt jelen Ilyés Gyula. Mivel a nyomtatott sajtó csak szombaton tud beszámolni az eseményről, akkor pedig a törvények szerint kampánycsend van, a polgármester nem szerette volna, hogy újabb alaptalan rágalmaknak tegye ki magát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: