2017-07-06 14:49:42• hírek • Kocsis Zoltán

Elkészült a Vetést Óvárival összekötő út

Elkészült végre és végleges formát öltött a 194B jelzésű községi út – Óvári lakóinak legnagyobb örömére. Ez az az út ugyanis, amely az eldugott települést összeköti a községközpont Vetéssel – és azon túl a nagyvilággal.

Mennyire volt rossz ez az út, arról az óváriak tudnának mesélni. A fordulópont – noha ezt akkor sokan nem látták át – 2015-ben következett be, amikor Ilyés Gyula jelenlegi polgármester javaslatára Vetés önkormányzata kérte a Szatmár Megyei Tanácsot, az ruházza a községre az út kezelési jogát.

Az önkormányzat még abban az évben elkészíttette a terveket, kiírta a közbeszerzési eljárást. Az aszfaltozás március végén kezdődött és tulajdonképpen május végén ért véget. Akkor azonban hiányoztak még a leágazások, az útburkolati jelek. Június 5-ére azonban minden a helyére került.

A 4,1 kilométer hosszúságú út korszerűsítése 2,3 millió lejébe került a vetési önkormányzatnak. Hogy minden leje megérte, arról az óváriak tudnának mesélni!

Vetés község polgármestere azonban tisztában van vele: ezzel még korántsincs vége a szükséges infrastrukturális fejlesztéseknek Óváriban. „A mellékutcák, illetve a járdák korszerűsítéséhez csak azt követően foghatunk hozzá, miután végeztünk a szennyvízhálózat kiépítésével” - szögezte le Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: