2008-05-19 17:55:34• hírek • István Löchli

Elkészült a Lázári Szárazberek út

 Hétfő délben ünnepélyes keretek között került sor a Lázári - Szárazberek megyei rangú út átadására.

Hétfő délben ünnepélyes keretek között került sor a Lázári - Szárazberek megyei rangú út átadására.

Az eseményen jelen volt Günthner Tibor, a Szatmár Megyei tanács beruházásokért felelős alelnöke, Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának vezetője, Draveczky Károly és Kovács Máté megyei tanácsosok, Ioan Seres, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője, Lengyel István, Lázári község polgármestere, Roszpapa Csaba, Lázári alpolgármestere valamint több lázári helyi tanácsos.

Az eseményre a leaszfaltozott út szárazberki szakaszán került sor, ahol mintegy 50 községi lakos gyűlt össze ünnepelni a megyei költségvetésből megvalósult beruházást. Amint azt Günthner Tibor, megyei tanácsi alelnök elmondta, a mintegy 14 kilométernyi útszakasz 3 891000 lejbe került. A beruházás megvalósulásában oroszlánrésze volt a község polgármesterének, Lengyel István ugyanis az útszakasz feljavításának a fontosságát többször is sikeresen  hangoztatta a Szatmár Megyei Tanács döntéshozóinak, aminek meg is lett az eredménye. A Lázári - Szárazberek útszakasz feljavítása ugyanis része annak az átfogó, a Szatmár megyei, a megyei rangú utak feljavítását célzó programnak, amely keretén belül mintegy 160 kilométeren, hat centiméteres aszfaltréteg kerül a programba belefoglalt szakaszokra.

Amint azt Csehi Árpád Szabolcs elmondta azáltal, hogy ezt az utat felújították, Lázári község fejlődése jó irányba halad majd. Ez az útszakasz ugyanis a község egyik fő közlekedési artériája, több olyan falut téve könnyen és kényelmesen megközelíthetővé, amelyeket az utóbbi időben csak nehezen lehet elérni.

Lengyel István, Lázári község polgármestere az útavatón mondott ünnepi beszédében kitért arra, hogy a községben az utóbbi években rengeteg olyan projekt fejeződött be, amely révén a jelentősen javult az utak minősége. Mint elmondta, mintegy 33 kilométernyi utat sikerült leaszfaltozni, ez pedig komoly eredmény egy négy éves periódusban.

Gyors ütemben halad a munka Mikolában

A lázári útátadás után a Szatmár megyei tanács illetékesei a szomszédos Mikola községbe látogattak, ahol a napokban fejeződnek be az ugyancsak a hat centméteres aszfaltréteggel történő útrehabilitációs program keretén belül beindított javítási munkálatok.

Mikolában mintegy 3 kilométernyi új aszfaltréteget helyeznek fel a község belterületén keresztülhaladó megyei rangú úton. A Szatmár Megyei Tanács helyszínre kiérkezett képviselőinek véleménye szerint az aszfaltozást végző Technic Asist cég gyorsan és pontosan dolgozik, így a jelek szerint már a napokban befejeződik az útszakasz rendbetétele.

A mikolai útszakasz befejezése után az Erdőd-Baba Novac közötti út modernizációját folytatják, az útalapozási munkálatok elvégzése prioritást élvez.

Az aszfaltozási munkálatokkal a kivitelező szakemberei ezt követően az Avasi településeket érintő útszakaszokon kezdenek dolgozni. Az első betervezett munkálat az Avasújváros - Kőszegremete közötti útszakasz lesz.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: