2009-05-11 12:14:22• hírek • Ferenczi Noémi

A Szatmári Kulturális Napok műsora

Az idei városnapokat a Szatmári Kulturális Napok elnevezésű rendezvénysorozat keretében fogják megszervezni, mely május 11-től október 15-ig tart. A városnapot május 30-án ünnepeljük.

A hónapokon át tartó rendezvénysorozat nyitórendezvénye az Acolada kulturális magazin napjaival kezdődik. A kétnapos rendezvény keretében kiállításmegnyitó, irodalmi tanácskozások, könyvbemutató kerül megrendezésre.

A következő rendezvényre május 27.-29. között kerül sor. A Poesis kulturális napok huszadik alkalommal lesz megrendezve, melyen irodalmi díjakat fognak kiosztani.

A Sorompók nélkül nemzetközi színházi fesztivál szintén a Szatmári Kulturális Napok része. A harmadik alkalommal megszervezett fesztivál május 22-től 20-ig tart.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a városnapi rendezvények idén egy nap alatt fognak lezajlani, május 30-án. Az újközpontban kerül sor a hivatalos megnyitóra, melyet ünnepi felvonulás követ majd. Ezen kívül lesz divatbemutató, könnyűzenei koncertek és a késő esti órákban tűzijáték is. Az idei rendezvényről sem hiányozhat a népzene, a néptánc. A Kossuth-kertben ezen műfaj kedvelőinek nyílik majd lehetősége az önfeledt szórakozásra. Május 29. és 31. között a Színház utcájában kézművesvásár lesz, melyre hazai, magyarországi és ukrajnai kézművesek kaptak meghívást.

Gyermeknapi rendezvények helyszíne ezúttal is a Kossuth-kert lesz május 31-én.

Június 14-én és 28-án fúvós zenekarok fognak koncertezni a nagyparkban. Július 10-én és 11-én zajlik majd hazai és külföldi zenekarok rézvételével a Samfest Rock a strandon. A Samfest Jazz pedig július 24-én és 25-én kerül megrendezésre.

Ahogyan az előző években, idén is számos kulturális és szórakoztató program kerül megrendezésre a Partiumi Magyar Napok keretében augusztus 28. és 30. között.

A Szatmári Kulturális Napok méltó befejezése a 32. alkalommal megrendezésre kerülő Szatmári Zenei Napok lesznek, mely egyben a Dinu Lipatti Filharmónia fennállásának 60. évfordulójának megünneplése is egyben. A rendezvényre október 14. és 15. között kerül sor.


Az újközpontban fognak zajlani a városnapi rendezvények
Az újközpontban fognak zajlani a városnapi rendezvények


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: