2007-09-03 14:38:34• hírek • István Löchli

A Partiumi Magyar Napok legjobb pillanatai

Részvételi arányban rekordot ért el az idei Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat.
Nagy sikernek örvendett az idei Partiumi Magyar napok rendezvénysorozat, rendkívül sokan látogattak ki a hétvégén a Kossuth kertbe.
 
Programok tömkelege várta a résztvevőket, és az idő is kedvezett, így szombaton és vasárnap, több ezer résztvevő volt jelen a rendezvényen. A koncertekre is nagy érdeklődés mutatkozott, ugyanis fellépett Gergely Róbert, Krisz Rudi, a 4Ever együttes, a Kryolit együttes, a Bourdon, az Under Construction, BalázsFecó, végezetül pedig a Bíborszél együttes koncertje zárta az idei Partiumi  Magyar Napokat.
 
{google}7708388960542666078&hl{/google} 
A Partiumi Magyar Napokon a déli órákban számos néptáncegyüttes tartott előadást. A Szatmár megyéből több település néptánccsoportja lépett színpadra, és a régiónkra jellemző összes néptánctípust bemutatták a résztvevőknek.
 
A Panaterm jóvoltából a szervezők lufikat osztogattak a rendezvényre kilátogató gyerekeknek.
 
Nagy népszerűségnek örvendett Reha József és Reha Márk Szatmárnémeti épületeit bemutató fotókiállítása. 
  
A gyermekfoglalkozások egész napos kreatív programokat kínáltak.
 
A Szatmár.ro nyereményjátékának nyertese, elkészíthette az általa beküldött bográcsgulyás- receptet, melyet ingyenesen osztottak szét a résztvevőknek. 
 
 
A szórakoztató és kulturális programok mellett számos előadás is elhangzott.
 
Különlegességnek számított a pantomin- műsor. Sokan lefényképezték magukat az élő szobrokkal.
 
A rendezvény fennállása óta nem volt még ennyi látogatója a rendezvénysorozatnak. Ez annak is köszönhető, hogy az egész rendezvény a Kossuth kertben zajlott, illetve mindenki megtalálhatta a számára legkedvezőbb programot.
 
A Gsztronómiai kert szintén a népszerű rendezvények közé tartozott.
 
 
A Kossuth kerti játszótér egész nap a gyerekek zsivalyától volt hangos. A merészebbek még az est folyamán is a játszótéren szórakoztak. A szülők közben előszerettel üldögéltek a legközelebbi sörstandon.
 
Az egész napos könyvvásáron szinte mindenféle könyvet megtalálhatott a vásárló, és az iskolakezdés előtt a szülőknek is jól jött, hogy a PMN alatt is be tudták szerezni a szükséges könyveket.
{mospagebreak}  
 
 

 
A Partiumi Mesterségek utcáján, az Aranykapu kulturális egyesület jóvoltából, számos mesterségbemutatót tartottak a résztvevőknek. 
 
  "Összefogva egy tiszta környezetért"  - a Környezetvédelmi Hivatal szelektív hulladékgyűjtő kampánya révén a résztvevők összegyűjtötték a pillepalackokat és a műanyagpoharakat, és jutalomképpen egy pohár üdítőt vagy sört kaptak.
 
 
Több stílus is helyet kapott a könnyűzenei színpadon.
 
A politikai talk show alkalmával a városfejlesztés jelenéről és jövőbeli tervekről hallhattak előadást a résztvevők, majd különböző kérdéseket tehettek fel az előljárókhoz.
 
 
 
 
 
A halászléfőző versenyen a tíz résztvevő jutalomban részesült. Borokkal és könyvajándékokkal díjazták a versenyzőket.
 
 
 
A Szimultán sakkbajnokság nyertesei kupákat kaptak. Sokan a sakkasztal mellett töltötték a rendezvény legnagyobb részét.
 
  A Szatmár.ro szépségtapaszát rengetegen kipróbálták.  
   
  Egész éjszakáig folyt a mulatozás. A koncertek végeztével többen a sörstandok mellett táncoltak és szórakoztak.
szm
Bár nem sikerült díjat szerezni a halászléfőző- versenyen, a Szatmár.ro által készített ételnek senki sem tudott ellenállni.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: