2010-01-28 14:40:27• hírek • Szatmar.ro

Elkészült a Ferrari F10

Az olaszok nem csak a bemutatásban, hanem a szezon végén is elsők szeretnének lenni.

A Forma1 történelmének legsikeresebb csapata, a Ferrari mindenben az első szeretne lenni és egy elsőséget máris megszerzett: mindenkit megelőzve csütörtökön bemutatta új autóját, a Ferrari F10-est, ahol az F betű a márkanevet, a 10-es pedig a naptári évet jelenti.

Az új autón akad néhány dolog, ami első ránézésre is szemet szúr. Egyrészt, az új főszponzor, a Banco Santander miatt az első és a hátsó vezető szárny teljesen fehér, kivéve a spanyol bank logóját. Maradva az első szárnyaknál, az nagyban hasonlít a Red Bull tavalyi autóin használtakhoz, amelyek a szezon végére a leggyorsabbaknak bizonyultak. Feltűnő továbbá, hogy az oldalsó szekrények magasabbak, mint a tavaly, erre a megnövekedett benzintank miatt volt szükség.

Az autótól, amely a gyenge tavalyi eredmények miatt egy fél éves tervezés eredménye, természetesen nem mást várnak, mint hogy visszaröpítse a maranellói csapatot a csúcsra. „Ez egy rendkívül fontos év lesz számunkra. A tavalyi szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így reméljük, hogy az idén versenyképesek leszünk", mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. „Nagyon fontos, hogy ne essünk kétségbe, ha az első futamokon nem jönnek majd az eredmények. Nyugodtan és racionálisan kell viselkednünk, mert ha össze tudjuk illeszteni a Ferrari erősségeit Alonsóval, akkor ez egy eredményes csomag lesz", tette hozzá Domenicali.


Az orra a Red Bullhoz hasonlít
Az orra a Red Bullhoz hasonlít


Az első és a hátsó szárnya fehér a Ferrarinak
Az első és a hátsó szárnya fehér a Ferrarinak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: