2018-04-16 13:08:26• hírek • Bede Emőke

Elkerülő ösvényt alakítottak ki a földcsuszamlás miatt

A Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat emberei egy elkerülő ösvényt hoztak létre, melyre a nem is olyan régen történt földcsuszamlás miatt volt szükség.

Az elkerülő út kialakítása elengedhetetlen volt, ugyanis március 5-én a lunaforrási sípálya közelében komoly földcsuszamlás történt 660 méteres magasságban. Hogy biztonságban lehessen közlekedni a környéken, a hegyimentők egy elkerülő ösvényt alakítottak ki. Mint közleményükben írják, az új útvonal kialakítása során még egy kis fahídat is építettek, így gyalog és biciklivel is könnyűszerrel át lehet kelni a Tiganu patakon. A mellékelt térképen a sárga jelzésú útvonalon lehet elkerülni a földcsuszamlás által érintett zónát.
 

A hegyimentők legnagyobb örömére nem csak a kerékpárosok és a komoly túrázók veszik igénybe a frissen kijelölt szakaszt. Bár ők is gyorsan beépítették az általuk bejárt útvonalba a elkerülőt, de a kikapcsolódási céllal érkezők is előszeretettel sétálgatnak itt. A földcsuszamlás által érintett terület helyreállítása egyébként kb. 1 millió lejbe fog kerülni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: