2006-05-14 11:56:07• hírek • Szatmár.ro

Elkerülhető az allergia?

220507311.jpgKis odafigyeléssel akkor is elkerülhető az allergia, ha hajlamunk van rá....

Az allergiás megbetegedések száma világszerte emelkedik. A növekvő környezetszennyeződés, a városi életforma és az ezzel járó stressz, a táplálékok előállításához felhasznált adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek és a szoptatás időtartamának csökkenése egyaránt befolyásolják az allergiás betegségek gyakoriságát.

A felnőtt lakosságnak átlagosan 20 százaléka és a gyermekek 7-20 százaléka szenved valamilyen allergiás megbetegedésben, olyanokban, mint a táplálékallergia, az ekcéma, az asztma, a szénanátha vagy a kötőhártya-gyulladás- olvasható a Harmonet honlapján.

Az allergiás hajlam genetikai öröklődése egyértelmű: egyik szülő allergiája esetén az utódok átlagosan 40 százaléka, míg mindkét szülő érintettsége esetén a gyermekek átlag 60 százaléka lehet allergiás. Ez a genetikai hajlam az allergiára azonban nem biztos, hogy minden esetben tényleges betegségben nyilvánul meg. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a szervezet nem találkozott azokkal a külső kiváltó tényezőkkel, amelyek a génekben megírt és átörökített allergiás hajlamot tényleges allergiás betegség formájában hívnák életre.

Az öröklődés módját, a "hibás" géneket megváltoztatni nem tudjuk, de ha sikerül harmonizálni a szervezet működését megfelelő homeopátiás alkati és úgynevezett akut szerekkel és sikerül elkerülni a betegséget kiváltó külső, allergizáló hatást, akkor tényleges betegség nem jelentkezik.

Az igazi siker elérése érdekében a betegség megelőzését a születés pillanatától célszerű elkezdeni, vagyis törekedni kell azoknak az anyagoknak az elkerülésére, amelyek az adott életkorban antigénként, allergénként szóba jönnek.

Nagyon fontos a minél hosszabb ideig tartó szoptatás (az anya a szoptatás ideje alatt csak kevés tehéntejet és tojást fogyasszon). Az idegen fehérjék: tehéntej és tejtermékek, tehéntej alapú hagyományos tápszer, szója, tojás, hal, olajos magvak valamint a citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit és mandarin) egy éves kor alatt, tehát a csecsemőkorban semmiképpen ne kerüljenek a gyermek étrendjébe. A főzelék és gyümölcs bevezetése csak 4-6 hónapos kortól javasolt, az első életévben ugyanis a táplálék-allergének okozhatnak allergiás reakciót a csecsemőkben. A prevenciós szemlélet és a megfelelő homeopátiás ellátás segítséget adhat a gyermekek egészségének megőrzéséhez és esetleges betegségeik gyógyításához. Sikereket érhetünk el az akut betegségek súlyosságának és gyakoriságának csökkentésében, valamint a krónikus betegségek enyhítésében is.

Allergiás szülők gyermekei számára betegségmegelőzési tanácsadás és rendszeres gyermekgyógyászati vizsgálat szükséges!

Stop!
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: