2011-06-09 15:48:42• hírek • Póti Orsolya

Elképzelhető, hogy fizetni kell

A legfrissebb információk szerint, Szatmár megyében június 8-ig huszonegy családorvos írta alá a keretszerződést az Országos Egészségbiztosítóval. Amennyiben a pénztár nem talál megoldást az orvosok költségvetésének kiegészítésére, akkor elképzelhető, hogy jövőhét szerdától a legtöbb háziorvosnál fizetni kell a vizsgálatokat.

A családorvosok többsége továbbra sem írja alá a keretszerződést az Egészségügyi Biztosítóval, és amennyiben kéréseiket nem sikerül fedezni, jövő szerdától fizetni kell a betegeknek a szolgáltatásokért.

Szatmár megyében június 8-ig 21 orvos írta alá a szerződést, azaz 12 százalék volt az aláírók aránya, de vannak olyan megyék is, ahol a családorvosok több mint fele aláírta a megállapodást. Ez az arany országosan is nagyon alacsony: mindössze 25 százalék - tudtuk meg Dr. Láng Lászlótól, a Szatmár Megyei Családorvosok Szövetségének alelnökétől.

-Egyenlőre nem kell fizetni a szolgáltatásokért, így továbbra is ingyen rendelünk és nem írhatunk fel ártámogatott gyógyszert a pácienseknek. Amennyiben nem sikerül megoldást találnia az egészségbiztosítónak, akkor elképzelhető, hogy az ingyenes vizsgálatokat csak jövőhét szerdáig tudjuk folytatni. Reméljük a kevés idő pozitív eredmény születik, ugyanis sem nekünk orvosoknak, sem a pácienseknek nem jó ez a helyzet - fejtette ki a családorvos.

Ha egy hét alatt nem sikerül aláírni a szerződéseket, az orvosoknak két lehetőségük van: vagy továbbrendelnek ingyen és kevés idő múlva csődbe jutnak, vagy magánrendelőket nyitnak. A családorvosok ezúton is köszönik a páciensek megértését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: