2014-08-28 02:54:43• hírek • Kocsis Zoltán

Elképesztő végjáték, mezőnyjátékos fogta a Steaua büntetőit

Elképesztő végjáték után a bolgár Ludogorec Razgrad kiverte a Steauát a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréből, így ők jutottak be az elitliga csoportkörébe, míg a román rekordbajnok az Európa Ligában folytatja kupaszereplését.

A bukaresti első meccs 88. percében szerzett Chipciu-gólnak köszönhetően minimális előnnyel vágott neki a Steaua a bulgáriai visszavágónak. Az első találkozó gólszerzője azonban eltiltása miatt nem tudott ott lenni Szófiában a visszavágón. Éppen ezért volt fontos a román klub számára, hogy Tanase felépült a találkozóra.

A mérkőzés azonban rosszul kezdődött a Steaua és Tanase számára: a szélsőt sérülés miatt már az 5. percben le kellett cserélni. Ennek ellenére a meccs első nagy helyzete a vendégek előtt adódott, de Keserü remek pozícióból kapu mellé lőtt. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, a hazaiak Espinho, Bezjak és Minev, a vendégek pedig Sanmartean és Keserü révén veszélyeztettek, ám Stojanov és Arlauskis remekül tette a dolgát a kapuban.

A második félidő is román helyzettel kezdődött, de Szukala felhőfejesét Stojanovnak sikerült a kapufára tolni. Ezt követően viszont már csak Arlauskisnak akadt dolga - nem is kevés. A litván hálóőrön pedig sokáig nem tudtak kifogni a hazaiak. Egész a 90. percig, amikor egy szöglet után a védők Wanderson elé fejelték a labdát, aki kapásból 18 méterről kilőtte a kapu jobb felső sarkát.

Az óriási bombagóllal a Ludogorec összesítésben kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A két fáradt csapat itt már nem sokat kockáztatott, a kapu előtti veszélyes szituációk is elmaradtak. Mígnem a 119. percben meglepetésre Varela ki nem lépett a hazai védők között, ám mielőtt még beért volna a tizenhatoson belülre, Stojanov kapus elütötte. Mivel utolsó ember volt, így járt a piros lap és mivel a Ludogorecnek már nem volt több cserelehetősége, így Cosmin Moti állt be a kapuba.

A román középhátvéd pedig a tizenegyesek során Parvulescu és Rapa lövéseit is védte - mivel a másik oldalon csak Wanderson hibázott, így a Ludogorec történelme során először bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Mi több, bolgár csapatnak másodszor sikerül ez a bravúr a Levszki Szófia 2006-os szereplése után.

Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkör (összesített eredmények):
Ludogorec Razgrad
- Steaua 1-0 (1-1, büntetőkkel 6-5)
gól: Wanderson (90)

Malmö - Salzburg 3-0 (4-2)
gólok: Rosenberg (11. 11-es, 84.), Eriksson (84.)
Arsenal - Besiktas 1-0 (1-0)
gól: Sanchez (45.)
Bayer Leverkusen - Köbenhavn 4-0 (7-2)
gólok: Szon (2), Calhanoglu (7.), Kiessling (31. 11-es, 65.)
Athletic Bilbao - Napoli 3-1 (4-2)
gólok: Aduriz (61., 69.), Ibai (74.) illetve Hamsik (47.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: