2018-04-16 05:56:56• hírek • Blikk.hu

Elképesztő összegért kelt el Gábor Zsazsa útlevele

Elképesztő árakon keltek el Gábor Zsazsa különleges tárgyai, amelyeket a filmcsillag özvegye, Frederic von Anhalt bocsátott nyilvános árverésre.

A Bel Air-i ház szinte már egy kisebb múzeumnak számított, a hollywoodi filmcsillag 2016 decembe­rében bekövetkezett haláláig itt gyűjtötte a kordokumentumnak számító és jelentős értéket képviselő ékszereket, ruhákat, antik bútorokat, művészeti alkotásokat. A 450 darabból álló kollekció­ból különösen azokra a speciális darabokra licitáltak leginkább, amelyek a színésznő egy-egy botrányához kötődtek.
 

– Nagyon fáj, hogy több olyan közös tárgyunktól is meg kellett válnom, amelyekhez szép élmények fűztek – vallotta be meghatottan Von Anhalt, aki a remélt jelentős bevétel mellett azért sem halogathatta tovább az aukciót, mert még az idén ki kell költöznie a villából. Az árverésen több tétel már elkelt, az elsők között 20 ezer dollárt adott az egyik gyűjtő egy gyémántokkal ékesített, 14 karátos aranyból készült nyakláncért, amely Gábor Zsazsa kézírásával a Dahlingot (darling) formázza.
 

Hihetetlen áron, 4000 dollárért kapott új tulajdonost az az 1989-ben kiadott kaliforniai jogosítvány, amelynek birtokában a botrányokat szerető díva pofon csapott egy rendőrtisztet. Ritka kincsként, 4250 dolláros áron talált gazdára a színésznő 1961-ban kelt útlevéle is, amelyben Gábor Zsazsa születési dátumát az előzékeny hivatalnokok „meghamisították”.
 

A harmadik férjével, George­ Sandersszel vásárolt aranyozott Steinway zongora – amely a Túl a csillogáson című filmben is feltűnt – sem maradt az özvegy nyakán. 23 750 dollárt fizetett érte egy filmművészet iránt rajongó gyűjtő, aki elmondhatja, hogy ezen a hangszeren játszott Frank Sinatra is.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: