2005-09-11 08:22:09• hírek • Szatmár.ro

Elképesztő nikotinpropaganda

22110920051.jpgA dohányzás megőrzi egészségét, megvédi Önt a fekélybetegségtől...

Kínában évente több mint egy millióan halnak meg közvetlenül a dohányzásra visszavezethető betegségek következtében. Ez a legkevésbé sem zavarja a dohánygyárakat abban, hogy ne ösztökéljék a világon sehol másutt nem tapasztalható bizarr reklámkampánnyal a szenvedéllyel már élőket további, a még nem élőket minél hamarabbi vásárlásra.

A népszerűsítő szövegek elképesztőek: "A dohányzás megőrzi egészségét, megvédi Önt a fekélybetegségtől, csökkenti a kockázatát a Parkinson-kór kialakulásának, elkerülheti a szkizofréniát. Élénkíti az agysejtek anyagcseréjét, felfrissíti gondolkodását, gyorsítja reakcióit, javítja munkája hatékonyságát."

A leplezetlen cigaretta propaganda a nikotin (tehát nem a dohány!) többnyire rövid távú, tüneti hatásait illetően bírhat némi igazságtartalommal, de összességében - a közép- és hosszú távú hatások tekintetében - egyértelmű és minden lelkiismeretet nélkülöző szembemenetelés a tudomány által már bizonyított, unalomig ismert, mégsem eléggé ismételhető ténnyel: a dohányzás súlyosan károsítja egészségét! (forrás: orvosaneten)

Stop!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: