2017-11-07 14:22:28• hírek • Oszkó Viktória

Elkápráztatta boraival a közönséget a Nachbil pincészet

A Borudvar  idén is megrendezte a Nagy Vörösboros Koccintó eseményét, hogy a bor iránt rajongók újfent hódolhassanak szenvedélyüknek.

A rendezvény november 3-án volt  Debrecenben, a Kölcsey Központ báltermében, ahol a vendégek nem kevesebb mint 19 borászat  87 féle borát kóstolhatták meg. A krasznabélteki Nachbil borászat is bemutatta termékeit, ők  hatféle különleges zamatú borral érkeztek a helyszínre.

A bélteki szőlőtermesztés több évszázados múltra tekint vissza. A jelenlegi fajtaösszetétel nagyon változó, megtalálhatjuk köztük a Rizling, Traminer, Chardonnay, Sauvignon, Szürkebarát, valamint  a  Cabernet sauvignon, Merlot, Kékfrankos, Pinot noir és Syrah fajtákat.
 

Az eseményen bemutatott mindegyik palack 2015-ös évjáratú volt, ízvilágában mégis eltérő. A fő hangsúlyt az erdei –és bogyós gyümölcsök, a meggy  és a ribizli kapták. A cél az volt, hogy egy elegánsabb, gyümölcsösebb ízvilágot produkáljanak, törekedtek éppen ezért a kevesebb hordóhasználatra is. Hogy melyik gyümölcs milyen formában volt érzékelhető vagy éppen domináns az adott nedűben, az a fajtától függött.
 

A fogadtatás mindenestre nagyon kellemes volt, hatalmas volt az érdeklődés a borászat termékei iránt, nem túlzás állítani azt sem, hogy elsöprő sikert arattak valamennyi kategóriában. A befutó viszont egyértelműen a 2015-ös Fekete leányka volt, amely illatában a cseresznye, az áfonya és a cigánymeggy dominál, és a hordó teljesen háttérbe szorul a gyümölcsös jegyekkel szemben.
 


 

A rendezvényen személyesen is részt vettek Brutler János és felesége, Katalin is. Brutler úr a mai napig aktív részt vállal a borászatban, felügyeli a munkálatokat és fontos szerepet játszik a Nachbil pincészet mindennapjaiban.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: