2012-05-28 09:36:54• hírek • Szatmár.ro

Éljünk környezettudatosabban!

A szatmár.ro érdekes és megfontolandó tippekkel látta el a szatmáriakat a Városnapi forgatagban.

A 2011-es "Egészséges életmód évét" követően a szatmár.ro a 2012-est a Környezettudatosság évének nevezte ki. Ezért az idei évben a hírportálunk kiemelten népszerűsít minden környezetvédelemre irányuló tevékenységet, rendezvényt, és egy külön rovatot szentel a környezetvédelmi témák számára. Emellett pedig több akcióval is felhívjuk Szatmárnémeti lakosainak figyelmét a környezettudatosabb élet előnyeire - ahogy ezt a Városnapok hétvégéjén is tettük.

Több mint kétezer kétnyelvű szórólapot osztottunk szét a városnapozók között, s egy sátrat is állítottunk, ahol izgalmas tippekkel láttuk el az érdeklődőket arról, hogy hogyan csökkenthetik az energiafogyasztást, hogyan csökkenthetik az elhasznált ivóvíz mennyiségét - egyszóval hogyan élhetnek környezettudatosabban, miként járulhatnak hozzá, hogy a Föld nevű bolygó még hosszú évezredeken keresztül az otthonunk lehessen. A jó tanácsok megfogadásával pedig nem csak a Földet, környezetünket védjük, hanem az energiaszámlák összegét is csökkenthetjük.

A szatmáriak nagy meglepetéssel fogadták tippjeinket, a szórólapon található információkat. Sokan nem is figyelnek az olyan apróságokra, mint például a mobiltelefon töltőjének a kihúzása a konnektorból, ha már lecsatlakoztattuk a készüléket, vagy kicsit jobban odafigyelni arra, hogy mikor töltődött fel a telefon - ugyanis ha továbbra is bedugva hagyjuk, csak pazaroljuk az energiát. S ez csak egyetlen gondolat azokból, amivel csökkenthetjük az energiafogyasztást.

A szatmár.ro csapata több nagy rendezvényen fel fog tűnni még a közeljövőben, hogy hirdesse a környezettudatos élet előnyeit, legközelebb a Családi hétvégén, a Kossuth kertben fordulhatnak hozzánk a szatmáriak jó tanácsokért.

A "Környezettudatosság évében" partnereink a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, az OTP bank, a Szatmári Magyar Hírlap, a Nagykároly.ro és a City Rádió.

A környezettudatosság évében a Szatmár.ro

Érdekes tippekkel láttuk el a szatmáriakat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: