2010-10-26 22:11:59• hírek • Szatmar.ro

Majdnem elbaltázta a Temesvár

Kedden három mérkőzéssel kezdetét vette a labdarúgó Román Kupa 2010-2011-es szezonjának negyeddöntői, a hazai pályán játszó Brassó, Temesvár és Dinamo hármas pedig bejutott a legjobb nyolc közé.

A keddi játéknapon egyetlen olyan találkozót rendeztek, amelyen két élvonalbeli együttes csapott össze: a 14. helyezett Brassó a 10. helyet elfoglaló Kolozsvári Universitateát fogadta. Ahhoz, hogy végül felborult a papírforma, vélhetően nagyban hozzájárult, hogy Chipciu egy húsz méteres lövéssel már a negyedik percben előnyhöz juttatta a hazaiakat. A folytatásban mezőnyjáték töltötte ki a játékidőt, kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. A szünet után aztán Lemnaru egyenlíteni tudott, ráadásul Martinovics az 54. percben megkapta második sárgáját, így az „egyetemisták" emberelőnybe kerültek. Ezt azonban nem tudták kihasználni, olyannyira, hogy a 87. percben Chipciu passzát Badea értékesítette, továbblőve ezzel a Brassót csapatát.

Temesváron két olyan csapat találkozott egymással, amely a hazai sorozatokban még nem ismerte meg a vereség ízét az idén: a Temesvár a második vonalbeli Szebeni Vointát fogadta. Úgy tűnt, a hazaiaknak nem lesz nehéz dolguk, hisz Goga (fotó) már a 12. percben megszerezte a vezetést. Ez azonban nagyon nem törte meg a vendégeket, akik Goga és Bourceanu helyzeteire Miclea és Tatar révén is válaszolni tudtak. A szünet után már kevesebb volt a helyzet, de Nikolic kétszer is bebiztosíthatta volna a bánságiak győzelmét. Ehelyett a 88. percben egy szabadrúgást követően Bunea egyenlített.

Jöhettek tehát a hosszabbítás percei, amik nem a legjobban kezdődtek a hazaiak számára, hisz Bourceanu megkapta a második sárgáját. Ezt a szebeniek megpróbálták kihasználni, de több nagy helyzetet sem tudtak gólra váltani. Jöttek aztán a büntetők, ahol a hazaiak céloztak pontosabban és ők jutottak be a negyeddöntőkbe.

A Dinamo toronymagas favoritként fogadta a második osztályban vitézkedő Slatina csapatát. A vendégek gyorsan kivágták maguk alól a fát, hisz a 3. percben Tataru kapus kapitális bakija után Niculae szerzett vezetést, amit négy perccel később Alexe is megtoldott eggyel. A folytatásban is maradt a hazai fölény, Niculae a 31. percben a kapufát találta el, majd öt perccel később Andrei Cristea növelte csapata előnyét. Amire aztán egy perc elteltével Barsan válaszolt, megszerezve csapata becsületgólját. A második félidőben aztán már nem erőltették a dolgot a hazaiak, és bár egy-két helyzetet összehoztak még a csapatok, de az eredmény már változott.

Eredmények:
Brassó
- Kolozsvári Universitatea 2-1
gólok: Chipciu (4.), Badea (87), illetve Lemnaru (52.)

Temesvár - Szebeni Vointa 1-1, tizenegyesekkel 4-3
gólok: Goga (12.), illetve Bunea (88.)

Dinamo - ALRO Slatina 3-1
gólok: Niculae (3.), Alexe (7.), Andrei Cristea (36.), illetve Barsan (37.)

További program:
szerda: Beszterce - Urziceni 16.00
Kolozsvári CFR - Marosvásárhely 18.30
Steaua - Sportul 20.45

Csütörtök: Pandurii - Craiova 18.30
Astra - Rapid 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: