2010-10-27 22:51:59• hírek • Kocsis Zoltán

Büntetőkkel jutott tovább a Steaua

A keddi három találkozó után szerdán további hárommal folytatódtak a küzdelmek a labdarúgó Román Kupában. Amíg a Beszterce és a Kolozsvári CFR a rendes játékidőben bebiztosította továbbjutását, addig a Steauának büntetőkre is szüksége volt.

A játéknap első meccsén két, a bajnokságban szenvedő együttes találkozott egymással: a Beszterce az Urziceni-t fogadta. Mivel a vendég gárda mindenféle tekintetben fényévnyi távolságra van attól a csapattól, amelyet az elmúlt két-három évben megcsodálhatott a román labdarúgó-társadalom, ezúttal sem törtek sok borsot az ellenfél orra alá, leszámítva Semedo egy-két kísérletét. Bár a portugál a 88. percben közel került ahhoz, hogy kiegyenlítve kiharcolja a hosszabbítást, az erdélyiek végül megérdemelten jutottak tovább, mivel Bruno Moraes gólja mellett Petre, Junior Moraes, Nalati és Velcovici révén több komoly helyzetet is kialakítottak, a gólszerző öccse egy ízben a kapufát is eltalálta.

A címvédő Kolozsvári CFR azt a Marosvásárhelyt fogadta, amely jó egy hónappal ezelőtt megtréfálta a vasutasokat: két hajrábeli góllal elvitte a három pontot. Bár a hazaiak erősen tartalékosan álltak fel (csak Stancioiu, Alcantara, Costa és Peralta kezdett a hétvégi bajnokin is), mégis előttük adódtak a legnagyobb lehetőségek, ám Diogo, Bjelanovic, Peralta és Bud nem tudott élni velük. A 32. percben aztán mégis megszerezték a vezetést a hazaiak, mikor Veloso szabadrúgása után Bjelanovic talált be a kapuba. A gól után felébredtek a vásárhelyiek, de Vancea helyzete után Tarnaveanu bombája a kapufán csattant.

A szünet után Vancea volt a legaktívabb vendégjátékos, de az igazán nagy helyzetek Bud és Peralta előtt adódtak. Az eredmény sokáig nem változott, a hajrában pedig ezúttal a hazaiak figyeltek jobban: Stetca kapus rövid időn belül Batin és Peralta lövését is védte, utóbbi után azonban Sforzini termett a megfelelő időben a megfelelő helyen és első CFR-es góljával bebiztosította csapata továbbjutását. A kolozsváriak 2006 ősze óta nem szenvedtek vereséget a Román Kupában.

 

A nap zárómeccsén a Steaua toronymagas favoritként fogadta a Sportul Studentesc együttesét, mégis, az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott. Ekkor Tatarusanu még védeni tudott, egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt Balan közeli fejesénél, amivel meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. A hazaiak a gól után fölénybe kerültek, a 38. percben pedig közel kerültek az egyenlítéshez, de Surdu csak a kapufát találta el. A szünetig nem jött össze az egyenlítés, főleg, mert Székely, igaz éles szögből, nem tudott az üres kapuba találni. A pihenő után a hazaiak kapujuk elé szögezték a vendégeket, de Surdu közelről, Latovlevici pedig távolról nem tudott kifogni Niculescu kapuson. Amikor pedig ő nem tudott védeni, akkor vagy Surdu nem érte a labdát szemben az üres kapuval, vagy a védők blokkoltak a gólvonalon. A 72. percben Balan duplázhatta volna meg csapata előnyét, de a felső lécet találta el. Egy perccel később kiegyenlített a Steaua: Latovlevici csavart a kapu elé, ahol Martinovics nem érte el a labdát, de megzavarta Niculescut, a laszti pedig a hálóban kötött ki.

Mivel három perccel később Gardos csak a kapufát találta el, nem változott az eredmény, így jöhetett a hosszabbítás. Aminek első perceiben Niculescu védte Kapetanosz fejesét. Ám aztán több komoly helyzet nem adódott a végig jó iramú, élvezetes meccsen, így jöhettek a büntetők. Itt aztán a vendégek közül Ratiu, Balan és Varga is pontatlan volt, míg a hazaiak részéről csak Kapetanosz nem tudott betalálni, így a Steaua jutott a legjobb nyolc közé.

Az utolsó két nyolcaddöntőt csütörtökön rendezik, a Pandurii a Craiovát, az Astra pedig a Rapidot fogadja. Rossz hír viszont a craiovai és a bukaresti szurkolóknak: kedden és szerdán csak a hazai csapatok tudtak továbbjutni...

Eredmények:
Beszterce
- Urziceni 1-0
gól: Bruno Moraes (67.)

Kolozsvári CFR - Marosvásárhely 2-0
gólok: Bjelanovic (32.), Sforzini (88.)

Steaua - Sportul Studentesc 1-1, büntetőkkel 4-1
gólok: Latovljevici (72.) illetve Balan (18.)

Korábbi eredmények:
Brassó
- Kolozsvári Universitatea 2-1
gólok: Chipciu (4.), Badea (87), illetve Lemnaru (52.)

Temesvár - Szebeni Vointa 1-1, tizenegyesekkel 4-3
gólok: Goga (12.), illetve Bunea (88.)

Dinamo - ALRO Slatina 3-1
gólok: Niculae (3.), Alexe (7.), Andrei Cristea (36.), illetve Barsan (37.)

További program:
Csütörtök: Pandurii - Craiova 18.30
Astra - Rapid 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: