2015-04-15 18:31:51• hírek • Kocsis Zoltán

Szabadulj meg az elektronikus hulladékaidtól Kökényesden

Kökényesdiek figyelem! Szombaton megszabadulhattok elektronikus hulladékaitoktól, fölöslegessé vált háztartási berendezéseitektől! A RoRec Egyesület ugyanis április 18-án, szombaton hulladékgyűjtést szervez a községben.

Az egyesület tájékoztatása szerint szombaton 09.00 és 17.00 órák között a kultúrotthonban várják a használhatatlan berendezéseket, fölöslegessé vált háztartási gépeket, különböző elektromos hulladékokat.

Amint azt a RoRec akcióin megszokhattuk, a leadott hulladékok fejében mindenki részt vesz egy tombolán, amelynek fődíja két sarokcsiszoló és két vasaló. A leadók más-más értékű kuponokat kapnak annak függvényében, hogy milyen hulladékot adtak le: négy kupont kapnak például hűtőszekrények vagy hűtőládák után, de két kupon jár mosógépekért, mosogatógépekért, szárítókért.

A RoRec Egyesületet a romániai piacon részt vevő tíz legnagyobb elektronikus háztartási gépeket gyártó és forgalmazó európai vállalat hozta létre azzal a céllal, hogy begyűjtse és hasznosítsa az elektronikus hulladékot, ezzel jelentősen hozzájárulva környezetünk megőrzéséhez. Az egyesület tájékoztatása szerint a 2011-es esztendőben Romániában közel 66.000 személy szolgáltatta be használhatatlan vagy fölöslegessé vált elektronikus eszközeit.

Csak tavaly több mint ezer tonna elektronikus hulladékot gyűjtöttek be. Ezeket a RoRec speciális gyárakba szállítja, ahol az újrahasznosítható elemeket felhasználják. Két ilyen nagy gyár található Bukarest és Bodzaforduló mellett, kisebbek pedig Kolozsvár és Marosvásárhely közelében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: