2011-04-13 10:15:07• hírek • MTI

Eljön-e Gábriel arkangyal?

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a címvédő Internazionale már a nyolcaddöntőben is hatalmas sikert ért el azzal, hogy hátrányból indulva harcolta ki a továbbjutást a Bayern München otthonában, most azonban szinte a csodára lenne szüksége ahhoz, hogy ugyanezt a negyeddöntőben is megtegye a szintén német Schalke 04 vendégeként.

A milánóiak az első mérkőzésen kétszer is vezettek, ennek ellenére vaskos meglepetésre 5-2-es vereséget szenvedtek a San Siro Stadionban, így most legalább 4-0-ra kellene győzniük Gelsenkirchenben, hogy ott lehessenek a legjobb négy között. A statisztikák alapján erre gyakorlatilag semmi esélyük sincs, ugyanis a Schalke ebben az idényben mind a négy hazai BL-mérkőzését megnyerte, ráadásul 11 lőtt gól mellett mindössze kettőt kapott. Amellett a német együttes története során hazai környezetben még egyszer sem kapott ki olasz csapattól.

"Legbelül hiszem, hogy bármi megtörténhet, így gondolják ezt a játékosok is" - mondta Leonardo, az Inter brazil trénere. Némi reménysugárt jelenthet ugyanakkor az olaszoknak, hogy a Schalkéban Jefferson Farfan eltiltás, Klaas-Jan Huntelaar, Christoph Moritz és Christian Pander pedig sérülés miatt nem léphet pályára, de erősen kérdéses Angelosz Hariszteasz és Christoph Metzelder szerepvállalása is. Az Inter ezzel szemben ismét számíthat Lucióra, nem lesz ott viszont a védelemben a sérült Walter Samuel és az eltiltott Cristian Chivu - bár a román játékos utóbbi hetekben nyújtott produkcióját látva, nem biztos, hogy hiányozni fog.

Ha a papírforma igazolódik, és az Internazionale búcsúzik, a "hagyomány" folytatódni fog, vagyis megint elmarad a címvédés, ahogyan az eddig is mindig megtörtént a Bajnokok Ligája históriájában.


A fiatal Baumjohann élt a lehetőséggel Milánóban fotó: www.schalke04.de
A fiatal Baumjohann élt a lehetőséggel Milánóban fotó: www.schalke04.de


 

Hasonlóan kilátástalan helyzetből vág neki a negyeddöntő szerdai visszavágójának a Tottenham Hotspur, amely az első mérkőzésen 4-0-ás vereséget szenvedett a Real Madrid vendégeként. A BEK, és a BL 1955-ös kezdete óta nem volt még olyan csapat, amely 4-0-ás hátrányból továbbjutott volna, ráadásul a Tottenham története során még soha nem tudott győzni spanyol csapat ellen hazai környezetben. Az egyetlen "kapaszkodója" talán az lehet a londoni alakulatnak, hogy a madridiak eddigi utolsó szigetországi túrájukon éppen egy 4-0-ás vereségbe szaladtak bele a Liverpool vendégeként két évvel ezelőtt. Most egy ilyen eredmény hosszabbítást érne Harry Redknapp legénységének.

"Amit eddig véghez vittünk, már az is nagyszerű dolog. Megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat adni, és meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta Redknapp. Aki akár elégedetten is várhatná a visszavágót, mivel Younes Kaboul, Tom Huddlestone és Aaron Lennon is felépült hosszabb-rövidebb sérüléséből, akárcsak Vedran Corluka, ám ő a hétvégén ismét összeszedett egy kisebb nyavalyát. Mindkét oldalon van viszont egy fontos eltiltott: Peter Crouch a hazai, Pepe a vendégcsapat kezdőjéből fog hiányozni.

Bajnokok Ligája negyeddöntők, visszavágó (előző meccse eredménye):
Schalke - Inter 21.45 (5-2) DigiSport.hu, DolceSport
Tottenham - Real Madrid 21.45 (0-4) TVR1, DigiSportPlus.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: