2019-01-23 06:17:14• hírek • közlemény

Éljen a lehetőséggel: 2 helyett segítsen 3,5%-kal!

Jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával ön a helyi közösség fejlődését támogatja. Éljen a lehetőséggel!

A szociális téren tevékenykedő civil szervezetek számára a jövedelemadó átirányításából származó összegek fontos segítséget jelentenek, hiszen az utóbbi években az állami támogatás drasztikusan csökkent. Az új rendelkezéseknek megfelelően, a közösségük fejlődése iránt elkötelezett lakosok akár jövedelemadójuk 3,5%-ával is támogathatják azokat az akkreditált szociális szolgáltatókat, amelyek legalább egy hivatalosan engedélyezett szociális szolgáltató egységet működtetnek.


A közel három évtizede a közösséget szolgáló Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a megye nemcsak egyik legrégibb, de legnagyobb akkreditált szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezete, ugyanis a 88 Szatmár megyei engedélyezett szociális egység közül 20-at a Caritas működtet. 2018-ban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetnek összesen 2802 állandó ellátottja volt, melyből 1011 hátrányos helyzetű gyermek és fiatal, 296 fogyatékkal élő személy, 1014 idős, valamint további 481 személy, aki szociális támogatásban részesült.



Jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával Ön közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy segítségre és támogatásra szoruló, a sors által nem kímélt embertársaink életminősége javuljon, életük értelmet nyerjen, és hátrányos helyzetükből kiemelkedve közösségünk aktív és értékes tagjaivá váljanak. Jövedelmadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításáról a 230-as számú formanyomtatvány kitöltése által rendelkezhet. A nyomtatvány leadható személyesen vagy az erre meghatalmazott személyen keresztül a helyi adóhivatalban, illetve továbbítható postán, de online is kitölthető. A 230-as formanyomtatvány leadási határideje idén már nem május 25., hanem március 15. A törvény értelmében a kedvezményezett szervezet is összegyűjtheti és leadhatja a nyilatkozatokat, ezért mindazok, akik fel szeretnék ajánlani jövedelemadójuk 3,5%-át a Caritas-nak, bizalommal fordulhatnak ez ügyben a hozzájuk legközelebb található Caritas-irodához.


A szervezet adatai: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001.
A szervezet munkatársai arra kérik a segíteni vágyó szatmáriakat, jövedelemadójuk 3,5%-ával támogassák a szervezet szociális szolgáltatásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: