2012-02-02 17:05:41• hírek • Szatmar.ro

Godanca: a DNA a hibás...

A Szatmárnémeti Városi Tanács rendes februári ülésén csütörtökön megjelent Dumitru Godanca is. Ez azért érdekes, mert a PDL-és tanácsosnak az egy héttel ezelőtti rendkívüli ülést ki kellett hagynia. Éppen előzetes letartóztatásban volt.

A városatyát azóta szabadlábra helyezték, ő pedig csütörtökön szükségét érezte, hogy tisztázza magát kollégái, a sajtó és a közvélemény előtt. Elmondása szerint ő ártatlan, mint a ma született bárány, az egész az Országos Korrupcióellenes Ügynökség agyszüleménye. Meg a sajtóé.

Utóbbié azért, mert azt írta, hogy Godanca elismerte bűnösségét. Szerinte ugyanis ő nem a bűnösségét ismerte el, hanem csak azt, hogy folytatott hasonló beszélgetést. Majd hozzátette, hogy az egész szövegkörnyezetet a DNA munkatársai alakították ki. Elmesélte, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt egy buliban tényleg beszélgetett valakikkel (szerinte a DNA ügynökeivel) a cigarettacsempészés lehetőségéről.

Lelki füleinkkel szinte halljuk, amint a törvénytisztelő Godanca poénkodik az álruhás ügynökökkel. „Persze, jó lenne létrehozni egy szövetséget. Igen, havi 20.000 szál cigarettát csempészhetnénk át. Van pár ismerősöm, meg is tudnám szervezni." Mindezt pusztán viccből. A 10.000 eurós állítólagos megvesztegetés magyarázata homályosabb volt, mint a Kennedy-gyilkosság. Azt, hogy rendszerint kapcsolatban áll ukrán és orosz személyekkel, azt természetesnek nevezte, mivel a Transgaz szatmári vezetőjeként erre gyakran rászorul.

Godancát január 26-án tartóztatta le a DNA, a vád szerint a szintén őrizetbe vett Ioan Paullal 2011 februárja és márciusa között létrehozott egy hálózatot, mely révén cigarettát szeretett volna Romániába csempészni Ukrajnából. A terv szerint minden egyes alkalommal, ismételt módon, kétszáz karton dohányárút csempésztek volna át a határon. A vádirat szerint két férfi tízezer euró fejében próbálta megvásárolni a Határrendőrség két alkalmazottjának „jóindulatát." A tervet végül nem sikerült működésbe hozniuk, mivel nem tudtak megegyezni a „beszállítókkal", áll a DNA vádiratában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: