2017-08-26 14:44:26• hírek • MTI

Eljárást indítana a DNA a tárca nélküli miniszter ellen

A román parlament felsőházának jóváhagyását kérte a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a parlamenti kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, Viorel Ilie elleni bűnvádi eljárás elindításához - közölte pénteken a DNA.

Az ügyészség azzal gyanúsítja a minisztert, hogy nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználására vagy az azokhoz való hozzáférés engedélyezésére bujtotta fel beosztottjait. 
    
Az ügyészség a honlapján publikált közleményben leírja: a miniszter versenyvizsgát hirdetett egyes közhivatalok betöltésére, és a gyanú szerint ezt úgy szerveztette meg, hogy a kiválasztottjai kerüljenek a tisztségekbe. 
    
A gyanú szerint a miniszter a kabinetfőnökén keresztül eljuttatta a preferált személyeknek a vizsgatételeket és azok megoldását, így ők nyerhették meg a versenyvizsgát, és foglalhatták el a meghirdetett tisztségeket. 
    
Az ügyészség állítása szerint a kedvezményezetteknek azt is lehetővé tették, hogy a vizsgateremben írt dolgozatok helyett az otthon elkészítetteket nyújtsák be. A miniszter számára annyira fontos volt, hogy a preferált személyeket vegye fel a meghirdetett állásokba, hogy módosította az állások elfoglalásának feltételeit. Az eredeti feltételek szerint ugyanis nem valamennyi preferált jelölt rendelkezett a megkövetelt szakmai tapasztalattal. 
    
A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben politizáló Viorel Ilie a miniszteri tisztség mellett szenátori mandátummal is rendelkezik, ezért a szenátusnak is hozzá kell járulnia ahhoz, hogy elinduljon ellene a bűnvádi eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: