2017-12-28 09:29:13• hírek • Agerpres

Eljárás indul a CFR ellen, miután egy vonat levágta az egyik utas karját

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt vádat emelt a legfőbb ügyészség a Román Vasúttársaság (CFR) ellen, miután egy személynek levágta egyik karját a vonat.

Az eset 2014. december 14-én, éjfél után 27 perccel történt a Hunyad megyei Hátszegváralja (Subcetate) állomásán. A vádhatóság szerint amikor hangosbemondón közölték, hogy melyik vágányra érkezik az érintett személy által is várt vonat, az utasok elindultak a megadott irányba, átléptek három sínpáron, és a vágányok között megállva várakoztak.


A hét várakozó - köztük a később megsérült személy - két szerelvény közé szorult, mert az érkező személyvonattal egy időben, a szomszédos vágányon egy tehervonat haladt át az állomáson. A keletkező légörvényben három személy a földre esett, és egyikük bal karját levágta a vonat.


Az ügyészek szerint a balestre azért került sor, mert a hátszegváraljai állomáson nem voltak megfelelő eligazító táblák kihelyezve, amelyek segítségével az utasok azonosíthatták volna azt a peront, ahol várakozniuk kell -közli az Agerpres.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: