2011-04-28 09:03:11• hírek • Szatmár.ro

Eljárás Botis ellen

Feljelentést tett a korrupcióellenes ügyészségen Ioan Botis volt román munkaügyi miniszter ellen a magas rangú tisztségviselők vagyonát és összeférhetetlenségét vizsgáló román állami szerv, amely szerint a volt miniszter ellen egy európai uniós pályázat kapcsán merült fel gyanú.

A román Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) azt követően indított hivatalból eljárást a volt tárcavezető ellen, hogy kiderült: jelentős összegű európai uniós pályázatot nyert a volt miniszterhez közel álló egyik civil szervezet, amelynek székházként a Botis tulajdonában lévő egyik ingatlan adott otthont, a volt miniszter felesége pedig alkalmazott volt a civil szervezetnél az európai uniós projekt keretében.

Botis a múlt héten mondott le miniszteri posztjáról. Döntését erkölcsi okokkal indokolta, annak ellenére, hogy azelőtt kijelentette: csak akkor távozik posztjáról, ha jogi értelemben is bebizonyosodik hibája. Azonban a miniszter nem várta meg az ANI döntését, amely most az ügyészségtől kért kivizsgálást, mert megítélése szerint a volt miniszterrel szemben összeférhetetlenség alapos gyanúja merül fel. A román ügynökség szerint a volt miniszter felesége esetében is felmerül a korrupció gyanúja.

Az ANI által kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy a szóban forgó civil szervezettel azt követően írták alá tavaly ősszel nyertes pályázóként a szerződést, hogy Botist már kinevezték a munkaügyi tárca élére, és a munkaügyi miniszter hatáskörébe beletartozik az európai uniós strukturális alapok kezelése is.


Ioan Botis ellen feljelentést tettek
Ioan Botis ellen feljelentést tettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: