2011-03-24 11:52:20• hírek • MTI/AP

Nagy mozisiker az ufók támadása

Az észak-amerikai mozik után a világ más tájainak filmszínházait is sikerrel ostromolta A Föld inváziója - Csata: Los Angeles című hollywoodi sci-fi akciófilm.

Az Aaron Eckhart főszereplésével, Jonathan Liebesman rendezésében készült produkció az Egyesült Államokon és Kanadán kívül a számos más térségben mutatkozott be az utóbbi két hétben. Ez idő alatt A Föld inváziója teljes bevétele meghaladta a 79 millió dollárt.

A Los Angelest megszálló gonosz alienek elleni küzdelemről szóló film a globális mozikassza toplistás filmjei között a múlt héten az első helyet foglalta el több mint 27 millió dolláros jegyeladásával - igaz az első húszban szereplő filmek közül egyet sem vetítenek annyi térségben, mint ezt.

A második helyet a Rango című animáció szerezte meg a nemzetközi színtéren: forgalmazása harmadik hetében 17,5 millió dolláros bevételre tett szert és összbevétele túlszárnyalta a 146 millió dollárt.
A harmadik legnépszerűbb produkció A király beszéde című Oscar-díjas brit történelmi dráma lett, amely 17. hete van műsoron, de még az elmúlt héten is további 11 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők a világ mozijaiban. Tom Hooper filmjének teljes bevétele a statisztika szerint megközelítette a 360 millió dollárt.

Az első tíz között még egy Oscar-díjas munka szerepel: a hetedikként jegyzett Fekete hattyú kasszája 5,6 millió dollárral gyarapodott, 16 hétre számolt összbevétele pedig elérte a 280 millió dollárt. A balettdráma főszerepért Natalie Portman vette át idén a legjobb női alakítás díját az Amerikai Filmakadémiától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: