2017-11-13 15:14:40• hírek • Bede Emőke

Elismerésben részesültek a kiemelkedő eredményeket elérő oktatók és diákok

Hétfő délután a 10-es számú Általános Iskola zsúfolásig telt díszterme adott otthont az idei díjátadónak, mely során a magyar nyelvű oktatás területén kiemelkedő eredményeket elérő pedagógusok és diákok munkáját ismerték el.

A délután 3-kor kezdődő eseményt Ritli Emese igazgatónő, Kallós Zoltán megyei főtanfelügyelő-helyettes és Baranyai Tibor, a megyei RMPSZ elnöke nyitotta meg.
 

Első körben a tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények során elért kitűnő eredményeket díjazták. A Mákvirág-díjat Bálint Zsuzsanna, a Kölcsey Ferenc Főgminázium tanárnője adta át. Bronzfokozatú elismersében részesült Lieb Hanna Georgina és Kegyes Dávid Valentin, mindkét díjazott a Kölcsey tanulója. A Mákvirág-díj arany fokozatát ugyancsak egy kölcseys mondhatja magáénak, ezt az elismerést Baranyai István Dávid nyerte el. A díj gyémánt fokozatát Schefler Barna, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja kapta meg.
 

Mákvirág-díj nyertesei és az elismerést átadó Bálint Zsuzsanna
 

Ezt követően a Kós Károly-díjat vehették át azok a diákok, akik magyar nyelv és irodalom, valamint anyanyelvápolás terén értek el kimagasló eredményeket. A díjat Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő adta át Balog Ádámnak, A Hám János Líceum tanulójának. Bár a helyszínen Kovács Péter Zoltán, a Nagykárolyi Elméleti Líceum egykori diákja nem lehetett jelen, az egyetemista fiú helyett a büszke édesanya vette át az érmet. Felkészítő munkájáért elismerő oklevelet kapott Szabó Csilla, a Nagykárolyi Elméleti Líceum magyartanára, és Czier Andrea, a Hám János Líceum magyartanára.
 

Példaértékű életpályájuk és munkásságuk elismeréseként Baranyai Tibor és Kaszta András fizikatanárok elnyerték az Ezüstgyopár-díjat. Pedagógiai eredményeiket Gál Gyöngyi és Mészáros Lőrincz nyugalmazott tanár méltatták.

Gál Gyöngyi méltatja Baranyai Tibor pedagógusi érdemeit

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet ebben az évben hét oktató vehetett át: Bauer Emilia, a Túrterebesi Általános Iskola óvónője; Csomay Ferenc, a szamoskrassói Bem József Általános Iskola magyartanára; Gindele Gizella, a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola tanítónője; Kóródi Etelka, a Börvelyi Általános Iskola óvónője; Kristóf Mihály, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium testnevelő tanára, valamint Szász Piroska, a 10-es számú Általános Iskola fizikatanára.
 

Baranyai Tibor, az RMPSZ szatmári szervezetének elnöke a díjazásokat tekintve reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét ki lehet majd osztani az Apáczai- és Bolyai-díjat is, melyre sajnos ebben az évben nem volt lehetőség. Az egyes kategóriák díjazottjainak kihirdetése között több iskola diákjai is színpadra álltak, zenés előadásaikkal emelték a rendezvény ünnepi hangulatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: