2009-06-30 20:00:14• hírek • Ferenczi Noémi

Könyv a ferencesek könyvtáráról

Kedden került sor Enyedi István és Stier Gyula: Nemzeti, egyházi kincsünk: a szatmárnémeti ferencesek könyvtára című könyvének bemutatójára.

A könyvbemutató helyszíne a Hám János Iskolaközpont Bibliotheca Laurenziana olvasóterme volt. Elsőként Szőcs Péter, a szervező Szent István Kör elnöke köszöntötte a népes hallgatóságot, majd átadta a szót Bura László tanárnak, aki hosszasan méltatta a könyvet. Beszámolt a ferencesek szatmári letelepedéséről, könyvtáruk keletkezéséről. A ferencesek könyvtárát jelenleg a püspökségen őrzik, sok darabja olyan értékes, hogy páncélszekrényben van. Főleg vallási irodalmat tartalmaz, de vannak egyéb témájú kötetek is. "Enyedi István és Stier Gyula könyve számos kutatás kiindulópontja lehet"- magyarázta Bura.

Cordea Márta, a Szatmár Megyei Könyvtár könyvtárosa nem csak a könyvet méltatta, hanem tavaly elhunyt kollégájának, Stier Gyulának emlékét is felelevenítette. "Szívesen segítettem a könyv kiadásában, mely kicsit pótolja azt a hiányt, melyet kollégám halála jelent, aki egy nagy tudású, kultúrával rendelkező ember volt" - mondta elcsukló hangon Codrea Márta.

A szerzők munkájáról dr. Enyedi István beszélt. Beszámolt a könyv keletkezésének munkafolyamatáról, majd köszöntet mondott mindenkinek, aki segítette a kötet megjelentetését.

Végül minden résztvevő egy-egy kötetet kapott ajándékba.


Enyedi könyvet ajándékoz a résztvevőknek
Enyedi könyvet ajándékoz a résztvevőknek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: