2014-06-06 18:44:46• hírek • Szatmár.ro

Elismerés a kitűnő eredményekért

Közel negyven gyermeket és fiatalt díjazott a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ.

PrimArt néven rendezett díjkiosztó-gálát péntek délben a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ a Dinu Lipatti Filharmóniában. A versenyeken, különböző kulturális rendezvényeken kiemelkedően teljesítő gyerekeket és fiatalokat díjazták, olyan személyeket, akik zsenge koruk ellenére a megye kulturális életét valamilyen módon gazdagították.

A díjazottak listáján volt kórus és néptánccsoport, hangszereken játszó diákok, operaénekes, szobrász és népzenei előadó is. Voltak egészen kicsi gyermekek, akik tudásukkal már számos díjat besöpörtek, de voltak szinte felnőttek is, akik már küföldi ösztöndíjat is szereztek tehetségükkel. A 36 díjazott közül persze nem lehetett jelen mindenki: volt például olyan díjazott, akinek a gálával egy időben nyílt kiállítása Kolozsváron.

A megnyitón a szervező intézmény igazgatója, Felician Pop hangsúlyozta: a megyében rengeteg olyan teljísítmény van, ami díjat érdemelne és amire büszkék lehetünk. Most azonban csak ennyien kaphatnak elismerést, de jövőre már mások kerülnek sorra.

A díjazottak közül kiemelnénk néhány igazán figyelemre méltó eredményt elért személyt - a teljesség igénye nélkül. Stier Alexa például 5 éves kora óta zongorázik, Manfrédi Annamária tanítványaként rengeteg versenyt megnyert már és a díjátadón sem lehetett jelen, mert épp Skóciában tanul ösztöndíjjal. Higyed János Bence ötödik osztályban kezdett trombitán játszani, azóta csak gyűlnek a tudását elismerő díjak.

A lázári Gáspár Szilárd szobrászként szerzett magának nevet, ő az, akinek alkotásait most állítják ki Kolozsváron. Nagy Norbert operaénekes egy rövid előadást is tartott a gálán - hangjával pedig mindenkit elkápráztatott. Miután Kolozsváron befejezte a konzervatóriumot Olaszországba ment mesterizni, ahol tanárai között volt Andrea Bocelli is.

Díjat kapott és fellépett a Református Gimnázium gyermekkórusa is - a 45 tagú énekkar V.-VIII. osztályos diákokból áll.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: