2016-07-25 15:51:55• hírek • Szatmár.ro

Elindultak a fiatalok Krakkóba

Katekéziseken vesznek részt és együtt virrasztanak a Szentatyával a szatmári fiatalok az Ifjúsági Világtalálkozón.

Negyven fiatal indult autóbusszal július 25-én, hétfőn reggel Krakkóba, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyét képviselve a katolikus Ifjúsági Világtalálkozón. A lengyelországi városban július 26-a és 31-e között találkoznak a világ minden kontinenséről odalátogató fiatalok, hogy közösen imádkozzanak, szentmiséken-, katekéziseken vegyenek részt. Ferenc pápával több alkalommal találkozhatnak: csütörtökön este fogadják őt, szombatról-vasárnapra együtt virrasztanak vele, vasárnap, a záró szentmisét követően pedig az önkéntesek külön időt töltenek el vele.

Az ima mellett más jellegű programok is várják a fiatalokat, így például ifjúsági fesztivált is szerveznek nekik. A Szatmári Egyházmegyéből további 13 fiatal indul útnak csütörtökön, más erdélyi fiatalokkal közösen, a Márton Áron Emlékév programjaihoz kapcsolódva. A hétfőn indult csoport vasárnap éjjel ér haza, a csütörtökön indulók pedig hétfőn éjjel.

A világtalálkozót II. János Pál pápa hozta létre 1984-ben. A virágvasárnapi eseményre a Szentatya Rómába hívta a fiatalokat, hogy egy egyszerinek tervezett esemény keretében közösen ünnepeljék a megváltás évének lezárását. Köszönhetően a fiatalok lelkesedésének és a résztvevők nagy számának 1985-ben a pápa meghívta a világ minden fiatalját egy újabb összejövetelre, majd hivatalos úton is kezdeményezte a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó megünneplését. Azóta nemzetközi szinten két-három évente megrendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: