2010-11-22 16:04:53• hírek • Szatmár.ro

Elindult az IKE-Karaván

Az idei IKE-Karaván a Szamos-negyedi református gyülekezetben indult november 22-én.

Az IKE-Karaván Szatmárnémetiben a kilencvenes évek közepétől indult, mint kezdeményezés. Eddig minden évben Advent körül, négy vasárnapon keresztül találkoznak a szatmári gyülekezetek ifjai, így idén sem lesz másként - tájékoztatott Rácz Ervin lelkipásztor.

Az idei IKE-Karaván a Szamos-negyedi református gyülekezetben vette kezdetét, ahol ifjúsági istentisztelettel nyitották meg a találkozót. Nt. Bogya Kis Ferenc lelkipásztor hirdetett igét az 1Kor 9,24-27 alapján, kihangsúlyozva, hogy milyen fontos a keresztyén ifjú életben a kitartás, céltudatosság, önfegyelem.

Igehirdetés után változatos programokra került sor: bibliai ismereti játékokkal, ügyességi játékokkal és egyéb érdekességgel várták a gyülekezeteket ifjait. Az első találkozó nagyon sok fiatalt vonzott, olyanok is eljöttek, akik még nem vettek részt IKE-Karavánon.

 

 

Mint minden első találkozó, az idei is első sorban az ismerkedésről szólt: a csoportok külön-külön bemutatkoztak, és elmondták milyen tevékenységekkel szoktak foglalkozni az IKÉN belül, és kedvenc dalaikat is elénekelték.

A jelenlevők megtanulták a karavánhimnuszt is, a választás az „Én Uram, én Istenem" című énekre esett. Az énektanulás után kezdetét vették a csoportjátékok. Játék, éneklés, nevetés felváltva biztosította a felhőtlen hangulatot. A kellő hangulat fokozására az Immánuel ifjúsági együttes gazdagította hangszeres játékával a fiatalok éneklését.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: