2012-11-26 14:56:41• hírek • Szatmár.ro

Fiatalos lendülettel újult meg a pinceklub

Hasznos és szórakoztató szabadidő-eltöltési lehetőségekkel várja a fiatalokat az RMDSZ pinceklubja.

Újra birtokukba vehetik a fiatalok a szatmárnémeti RMDSZ székház alagsorában levő pinceklubot. Tizenöt-húsz RMDSZ-es önkéntes fiatal szorgalma által ugyanis ismét egy hangulatos hellyé változott az egykor számtalan képzésnek és szórakozási lehetőségnek teret adó két pinceterem.

Polner Zoltán az RMDSZ munkatársa elmondta, hogy egy alternatívát próbálnak ez által biztosítani a fiatalok számára szabadidejük hasznos, de ugyanakkor szórakoztató eltöltésére. A szatmári RMDSZ keretén belül jelenleg körülbelül száz önkéntes tevékenykedik, akik ebben a pinceklubban ülnek össze, beszélik meg az aznapi tennivalókat, majd a munka végeztével ki is kapcsolódhatnak kicsit, társaságban tölthetik szabadidejüket, ahelyett, hogy otthon a számítógépek előtt lopnák az időt.

A fiatalok nemrég kissé helyrerázták a helyet, kifestették, kitakarították és számos szép emlékkel, emléktárgyakkal, fényképekkel, köztük a Partiumi Magyar Napokon évente készült fotókkal díszítették ki.

„A pinceklubban egykor számtalan képzést, köztük számítógépkezelői tanfolyamot és sakk kurzusokat is szerveztek. A klub nagy sikernek örvendett az akkori, mára már felnőttekké vált fiatalok körében. Ezt a hangulatot és érzést szeretnénk ismét feléleszteni. Egyelőre hetente egyszer, péntek esténként várjuk a fiatalokat, a jövőben azonban ki szeretnénk bővíteni tevékenységkörünket, éppen ezért a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZMIT) által különböző képzések szervezésére is pályázunk. Szeretnénk, ha a pinceklub visszakapná egykori rendeltetését és számos hasznos foglalkozást tudnánk biztosítani a fiataloknak, annak érdekében, hogy közösségben, szórakozva, de mégis produktívan tölthessék szabadidejüket" - fejtette ki Polner Zoltán.

Megújult az RMDSZ pinceklubja

A pinceklub hivatalos megnyitójára múlthét pénteken került sor valóságos baráti hangulatban. A megnyitón Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke, parlamenti képviselőjelölt és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, szenátorjelölt is részt vett. Ez alkalomból az RMDSZ vezetői gratuláltak a szorgos fiataloknak, akiknek önerőből sikerült a helyet ismét hangulatossá varázsolni. Kereskényi és Pataki is kihangsúlyozta, hogy az RMDSZ mindig is támogatta a fiatalokat és a jövőben is szeretnének számukra mind szakmai, mind szórakozási lehetőségeket nyújtani, annak érdekében, hogy egy erős, fiatal és összetartó magyar közösség fejlődjön ki az elkövetkezendő nemzedékekből is.

Felújították az RMDSZ pinceklubját

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: