2013-01-31 14:21:54• hírek • Szatmár.ro

Elindult a társasjáték-klub

Internet helyett társasjátékot és közösségi élményt kínál a SZMIT.

A társasjáték valóban összekötött ismerősöket és idegeneket egyaránt a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZMIT) társasjáték klubjának első estéjén. Meglepetésvendégként és az este játékmestereként a résztvevők megismerkedhettek Csucsák Istvánnal, aki szatmárnémeti származású, de jelenleg Marosvásárhelyen él, és egy hasonló klubot működtetnek baráti közösségben. Négy, hatalmas doboznyi játékkal megpakolva érkezett meg, így a jelenlévőknek lehetőségük volt több stílusú és nehézségi fokú játékkal megismerkedni a Pinceklubban.

Az este folyamán az is kiderült, hogy a társasjáték nem csak szórakozásra szolgál, de képes a már meglévő ismereteket bővíteni, és szinte mindegyik esetben arra ösztönzi a játékosokat, hogy egy-egy ritkábban használt képességükre alapozva fejlődjenek önmagukhoz képest. A stratégiai és taktikai játékok csak elsőre tűnnek könnyűnek, a játék során nem csak a szabályokkal kellett megküzdeni, de önmagukkal is.

Hiszen a cél nem csak az volt, hogy legyőzzék a társaikat, de az is, hogy rájöjjenek, hogy legközelebb mi lehet a célravezető taktika, amelyet alkalmazni érdemes a felépített stratégia keretében. A játékok egy-egy röpke időre idegen tájakra kalauzolnak, de vannak olyanok is, amelyekhez a fantáziánkat kell igénybe venni. Jelenleg tíz féle játék áll a társasjátékozni vágyók rendelkezésére szerdánként 18 órától, de a kínálat már februárban bővülni fog, hiszen az első estén kiderült, hogy igény van rá. Plusz szolgáltatás,hogy ezentúl a klubon keresztül lehet rendelni játékokat, ha valakinek kedve támad otthonra is beszerezni egyet a klubban megkedvelt darabokból. Természetesen ez utóbbi szolgáltatás teljesen ingyenes, sőt, egyes esetekben segítség lehet, hogy nem terheli a játékokat szállítási költség.

Piszkos Fred, a kapitány

Következő szerdán azokat is várják, akik Rejtő Jenő világa iránt lelkesedtek ifjabb korukban vagy lelkesednek még most is. A magyar fejlesztésű társasjáték hangulatában és grafikai világában is visszaadja a regényeket. Vár mindenkit Fülig Jimmy, Mr. Irving és Piszkos Fred, a kapitány, hogy együtt vigyék a véghez a játékosokkal a nagy balhét. A helyszín pedig az RMDSZ szatmárnémeti székháza (M. Viteazu 10. szám) alatti Pinceklub.

Számos társasjátékot kipróbálhattak az érdeklődők

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: