2018-10-25 08:30:29• hírek • Szatmár.ro

Elindult a jelentkezés: nagy pénznyeremény és Ferrari F12-es élményautózás a Rotahack díjazottaknak

Az első Rotahack sikerén felbuzdulva, a Rotaract Klub Szatmárnémeti Egyesülete idén is megszervezi az ifjúsági programozó versenyt. A tét nem kicsi: az 1000 eurós fődíjért megy a játék, a nyeremények összértéke meghaladja a 2200 eurót.

A versenyre november 16-18. között kerül sor. A feladat 24 óra leforgása alatt iOS-re vagy Androidra egy applikációt írni AR (augmented reality – kiterjesztett valóság) technilógia felhasználásával.

 

A jelentkezők közé 18 évet betöltött, de 26 évnél nem idősebb fiatalokat várnak, így lehetőséget kapnak a középiskolások is a főként egyetemistákból álló mezőnyben. A regisztráltak egyéniben és csapatban is ringbe szállhatnak a dobogós helyekkel járó pénznyereményért és az élményautózásért.

 

A verseny három naposra van hirdetve, de a programozási feladatra 24 órájuk van a fiataloknak. A szervezők a fent maradó időt is érdekes és hasznos programokkal töltötték ki. Nem csak az egyetemistákra, hanem a középiskolás végzősökre is gondoltak a kísérő események kínálatával.

 

Az első napon, a megnyitó ünnepséget követően a licisek számára tartanak több előadást, a program a következő beszédes címet kapta: „Mit tudok csinálni, ha informatikus lesz belőlem?”. Ez után veszi kezdetét a bemelegítő buli: a nagy megmérettetés előtt ismerkedni és lazítani is kell egy kicsit.

 

Másnap reggeltől kezdve 24 órájuk lesz a jelentkezőknek, hogy a megtervezett aplikációt minden előírásnak eleget téve működőképessé fejlesszék.

 

Az applikáció bemutatását követően a zsűri még aznak, november 18-én kihirdeti a nyertest és a dobogósokat. A díjátadó is ekkor lesz. Az első díj 1000 euró, mely támogatója az Ovilex Software vállalat. A második heéyezett 750 euró pénznyereményben részesül, melyet a ZES Zollner Electronic biztosít. A harmadik díj pedig 500 euró.

 

A dobogós helyezettek Ovidiu Pop, az Ovilex Software alapítójának a jóvoltából élményautózáson vesznek részt egy Ferrari F12 Berlinettával.

 

A versenyre beiratkozni a következő hivatkozáson lehet: A beiratkozás kérdőíve

A Rotahack Facebook oldala bővebb információkkal: https://www.facebook.com/rotahack/

A Rotahack weboldala: https://www.rotahack.com/

 

Még több infó és további programok a fenti elérhetőségeken megtalálhatóak. A szervezők a jelentkezőket várják szeretettel!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: