2011-01-15 14:23:35• hírek • MTI

Elindult a Budapest-Bamako-futam

Elindult a Budapest-Bamako-futam szombat reggel a budapesti Hősök teréről.

Sokkal biztonságosabb, ha nem fújják le a futamot, és nem változtatják meg az útvonalat sem, mert a startnál álló résztvevők hetven-nyolcvan százaléka mindenképpen elindulna Afrika felé - mondta a futam főszervezője, Villám Géza (Szabó Gál András) az indulási ceremónia előtt szombaton Budapesten. (Pénteken a Budapest-Bamako szervezői azt közölték, hogy a Külügyminisztérium kérésére megfontolják az afrikai futam esetleges elhalasztását vagy az útvonal módosítását.)

"Kezdődjék a buli, és irány Afrika!" szavakkal nyitotta meg a főszervező a versenyt, a közönség pedig már láthatta is az induló autókat, a többi között a fűvel bevetett Trabantot, a mentőautót és a légpárnás kétéltűt.

A Budapest-Bamako négyszáz résztvevője kilencezer kilométer megtétele után érkezik Mali fővárosába, Bamakóba január végén. A mezőny idén Szenegálba is ellátogat, Mauritániában pedig - a tervek szerint - kevesebb időt, csak két és fél napot tölt.

Útjára indult az a kamion is, amely 18 tonna segélyt szállít Nyugat-Afrikába, egyebek mellett ruhákat, gyógyszereket, játékokat. A bamakósok két új tanteremmel bővítik a tavaly épített és átadott iskolát Dountza és Timbuktu között, Diemában pedig felavatják azt a kutat, amelyet a futam szervezői ásattak ki. A résztvevők hétszáz használt kerékpárt és 25 ezer moszkitóhálót is visznek magukkal az afrikaiaknak.


budapestbamako.org
A Budapest-Bamako rali a világ legnagyobb amatőr raliversenye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: