2014-01-23 14:32:52• hírek • Szatmár.ro

Elindulni a betegekhez

Az alapoktól építik fel az új képzésbe jelentkező beteglátogatók ismeret- és tudásanyagát.

Miután novemberben, az önkéntes beteglátogatói képzés zárásaként Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök oklevelekkel köszönte meg a végzős személyeknek az elhivatottságot és a betegágyak melletti szolgálatot, idén újabb képzést indít a Püspökség kórházpasztorációs irodája. A betegeket heti rendszerességgel kórházakban látogatók mellé ugyanis újakat szeretnének bevonni, őket a megfelelő ismeretanyaggal ellátni, a gyakorlatba bevezetni, szolgálatukban segíteni. A beteglátogatás ugyanis szolgálat, a kiszolgáltatottak, a kétségbeesettek vigasztalásához, a szentségek fogadására való felkészítéshez keresztény érzület kell, mely Krisztust ismeri meg a szenvedőben.

A szatmárnémeti Szent Alajos Konviktusban január 25-én, szombaton reggel fél tíztől tartják az első találkozót, melyen Ft. Veres Attila egyházmegyei kórházlelkész "Szenvedés a Szentírásban" címmel tart előadást, majd Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens beszél a beteglátogatás alapvető szabályairól.

A résztvevők együtt elmélkednek hivatásukon, megvizsgálva, mi indította őket a szolgálatra, hogyan viszonyulnak a betegekhez, mit adnak és mit kapnak a velük való találkozásban? Az első találkozási alkalmat elmélkedéssel zárják. Szeretettel várják első sorban azokat, akik most szeretnének bekapcsolódni az egyházmegyei önkéntes beteglátogatói körbe, szeretnének többet és jobban adni a betegséggel élőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: