2018-05-12 08:46:59• hírek • Bede Emőke

Elhunyt bajtársaikról emlékeztek meg a szatmári motorosok

Az Eagle Bikers motorosklub neve már sok szatmárinak ismerősen csenghet, hiszen eddig is több nemes megmozdulásban vettek részt. Másik tíz motorosklubbal kiegészülve a tagok pénteken egy újabb cél miatt pattantak nyeregbe.

Közel 150 motoros vett részt pénteken abban a megmozdulásban, mely a biztonságos közlekedés és az egymás iránti tisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet, ezáltal csökkentve a motoros baleseteket. S hogy miért épp most került sor erre az akcióra? Mert beköszöntött a motorozáshoz épp ideális kellemes időjárás, ilyenkor számottevően megnő a kétkerekű vasak jelenléte a közúti forgalomban. A balesetek elkerülése érdekében a közlekedés minden résztvevőjének különös figyelmet kell fordítania a többiekre, akár kettő, akár négy keréken szeli az utakat.
 

Az akció azonban nem csak ezért volt különleges, hanem azért is, mert több romániai és magyarországi csapat is csatlakozott hozzá. Az ily módon kb 150 fősre duzzadt motorossereg egyébként a Batizi útról indult, majd a Decebal hídon át elértek a Hegyi útra, innen pedig meg sem álltak Szatmárhegyig. A településen található ugyanis az az emlékmű, melyet az Eagle Bikers a balesetekben elhunyt bajtársak számára állított. A néhány kilóméteres út során a rendőrség autói is végig jelen voltak, jelenlétüket azonban nem csak a csoport igencsak nagy létszáma indokolta, hanem a megmozdulás célja is, ugyanis úgy az egyenruhások, mint a motorosok szeretnék csökkenteni a balesetek számát.
 

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: