2009-07-07 16:05:33• hírek • Szatmar.ro

Egykori élvonalbeli focista halála

Harminchárom évesen egy baráti focimeccs után elhunyt Mihai Baicu.

Tragédia történt hétfő késő este a Steaua Ghencea-i edzőközpontjának egyik műfüves pályája mellett: egy mérkőzés után elhunyt az egykori élvonalbeli labdarúgó Mihai Baicu.

A 33 esztendős egykori játékos a barátaival focizgatott, majd a meccs után leült a pálya mellé egy csésze kávé társaságában. Egyszercsak felkiáltott, hogy rosszul van, majd összeesett, a kiérkezett mentők pedig nem tudtak rajta segíteni, mesélte Ciprian Mozacu, az Olimpia egykori játékosa, aki részt vett Baicu utolsó meccsén.

Mihai Baicu pályafutása során jó néhány első-, másod- és harmadosztályú csapatban megfordult. A Nationalban lett profi labdarúgó, majd szerepelt a Dacia Unirea Braila, az Arges, a Chindia, a Targoviste, a Foresta Suceava, az olasz Cittadella és Cremonese, a Brassó, a Ghimbav, a Konstancai Farul és a Ceahlaul csapataiban

 

Az első osztályban 112 meccsen 17-szer, a másodikban 44 találkozón 31-szer volt eredményes, míg az olasz Serie B-ben a Cittadella színeiben két szezon alatt hat gólt szerzett. Profi pályafutását 1994-ben kezdte és 2007-ben, 31 esztendősen fejezte be.

Baicu karrierjének mélypontja 2004-ben volt, amikor a Farul csapatát erősítve furoszemidet találtak a szervezetében. Bár ő állította, hogy a csapatorvos javaslatára szedte, hogy segítsen lefogynia, három hónapra eltiltották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: