2009-11-10 23:20:45• hírek • Szatmar.ro

Elhunyt a német válogatott kapusa

Minden jel arra mutat, hogy Robert Enke öngyilkos lett.

Szörnyű hír rázta meg kedd késő délután a német és a nemzetközi labdarúgás ismerőit: Robert Enke, a Hannover és a német válogatott kapusa öngyilkos lett. A 32 esztendős hálóőr Neustadtban, hannoveri otthona közelében, vonat elé vetette magát.

„Öngyilkos lett. A további háttérről most nem beszélhetek, kérem értsék meg", mondta a sajtónak szűkszavúan Jörg Neblung, a kapus (egykori) menedzsere. „Ez szörnyű. Az ember sok mindenre felkészül, de hasonlókra soha sem gondol", mondta Martin Kind, a Hannover csapatának elnöke. „Értetlenül állunk itt, szomorúsággal telve. Nem tehetünk mást, mint hogy őszinte részvétünkről biztosítjuk a feleségét", nyilatkozta Theo Zwnaziger, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke.

Enke elődje, Jens Lehmann a tavalyi Európa-bajnokság után visszavonult a válogatottól, azóta a Jena, a Mönchengladbach, a Benfica, a Barcelona, a Fenerbahce és a Tenerife korábbi portása számított a Nationalelf első számú kapusának. Az ősszel egy vírusos fertőzés miatt mind a klubcsapatában, mind a válogatottban csak keveset szerepelt, csak a napokban épült fel. Bár kimaradt a németek Chile elleni barátságos meccsre készülő keretéből, Joachim Löw szövetségi kapitány jelezte, továbbra is számít rá, első számú kapusként. A válogatottbeli csapattársakat a délutáni edzés után érte a szomorú hír. „A hír sokkolt minket, egyszerűen nem találunk szavakat", mondta Oliver Bierhoff, korábbi válogatott játékos, jelenleg a nemzeti csapat menedzsere.

Enke karrierje a Barcelonánál eltöltött periódus alatt vakvágányra jutott és tulajdonképpen a Hannover mentette meg. Az észak-német csapathoz 2004-ben írt alá, azóta csapatkapitány és közönségkedvenc lett. Magánélete azonban nem volt felhőtlen, 2006-ban ugyanis ő és felesége elveszítették két éves kislányukat, aki vele született szívelégtelenség miatt hunyt el.

Hogy a nyolcszoros válogatott kapust mi vitte e szörnyű tettre nem tudni, Kind szerint viszont nincs köze a labdarúgáshoz.

Enke ezután az égi csapatban együtt focizhat Daniel Jarguével, Antonio Puertával, Marc Vivien Foéval vagy Fehér Miklóssal. Utóbbiak azonban még szerettek volna élni....


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: