2015-07-27 12:38:55• hírek • Kocsis Zoltán

Elhunyt a méhcsípés miatt kórházba szállíltott férfi

Sajnálatos módon hobbija lett a veszte annak a tasnádi férfinak, akit csütörtök este önkivületi állapotban találtak meg tasnádi otthonában. A 38 éves férfit méh csípte meg.

Amint arról korábban beszámoltunk, a férfi annak ellenére méhészkedett, hogy tudta: allergiás a méhcsípésekre. A csütörtöki csípés pedig végzetessé vált! A férfit a Szatmár Megyei Kórházba szállították, ahol az orvosok anafilaxiás sokkot állapítottak meg nála.

Sajnos a kórházi ellátás és az orvosok erőfeszítései hiábavalónak bizonyultak: a 38 éves férfi nem élte túl a méhcsípést.

Az elmúlt héten egy másik súlyos balesetet okoztak a méhek: egy raj megtámadott egy szekerest a Királydaróchoz közeli erdőben, a két ló belepusztult a támadásba, a 22 éves fiatalember pedig szintén anafilaxiás sokk állapotában került kórházba. Neki azonban szerencséje volt, túlélte az esetet.

A nagy hőségben megsokszorozódnak a méhek, darazsak támadásai. Amíg azonban egy átlagembernek egy csípés legtöbb kisebb fájdalmat és kellemetlenséget okoz, addig az erre allergiások számára akár végzetes is lehet. Éppen ezért fontos, hogy amikor közelünkbe kerül egy méh vagy darázs, ne kezdjünk el pánikszerűen hadonászni, ne próbáljuk elzavarni, mert a rovar megijed és azonnal támad. A legjobb, ha mozdulatlanul maradunk!

Szintén nagyon fontos, hogy ne használjunk erős parfümöt, ha méhek közé készülünk. Amennyiben kirándulni indulunk a természetbe, az élelmiszereket jól zárjuk el, mert ellenkező esetben oda vonzhatja a méheket, darazsakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: