2020-03-30 12:17:59• hírek • Bede Emőke

Elhunyt a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei páciens

Vasárnap este életét vesztette az a Halmiból származó idős férfi, akit néhány nappal korábban Covid-19-cel diagnosztizáltak a Nagykárolyi Városi Kórházban. Ő lett a fertőzés 44-ik romániai áldozata.

A 74 éves férfit virózisra utaló tünetekkel szállították be március 25-én a Nagykárolyi Városi Kórházba. A pácienst itt elkülönítették, majd mivel fennállt a koronavírus-fertőzés gyanúja, március 27-én mintát vettek tőle. Az egy nappal később visszaérkező eredmények sajnos igazolták, hogy az idős férfi megfertőződött, így az Országos Közegészségügyi Hivatal által kidolgozott protokollnak megfelelően átszállították a szatmári járványkórházba, ahol azonban a páciens vasárnap este elhunyt. Az idős férfi a Covid-19 mellett 2-es típusú diabétesszel és artériás hipertóniával, közismertebb nevén magas vérnyomással is küzdött – tudtuk meg a prefektusi hivatal szóvivőjétől.


A járványtani vizsgálat szerint az elhunyt nem járt külföldön, illetve nem is érintkezett olyan személyekkel, akiknél felmerült volna korábban a koronavírus-fertőzés gyanúja, magyarán szólva, még nem tudják, miként betegedett meg. Jelenleg úgy tudni, hogy a férfi orvosain kívül csak családtagjaival került közvetlen kapcsolatba, ők jelenleg is házi karanténban vannak.


Szatmár megyében jelenleg (március 30.) 257 személyt tartanak intézményes karanténban, lakhelyi elkülönítés alatt pedig 3848-an állnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: