2013-01-15 13:05:00• hírek • Póti Orsolya

Elhunyt Vékony Sándor tánctanár

Január 9-én, szerdán elhunyt Vékony Sándor tánctanár, aki négy éven keresztül a szatmárnémeti Loga Dance Tánciskolában is tanított, ezáltal több mint 2000 szatmárival szerettette meg a különféle táncokat.

Vékony Sándor táncos szakember 1965-ben született. A Magyar TáncSport Szakszövetség pontozóbírója volt, számlálóbíróként is tevékenykedett, megalapította, majd vezette a nyíregyházi FANAT-X Táncsport Egyesületet.

Noha régóta súlyos betegségben szenvedett, sokoldalú emberként élt. Katonatisztként kezdte, majd a táncon kívül vitorlásokat is épített. 2007 és 2011 között több mint 2000 szatmári érdeklődését keltette fel a táncművészet iránt.

Így írt magáról és a betegségéről a blogjában: „Katonatiszt voltam, Nyíregyháza mellett szolgáltam. Emellett versenytáncoltam, és az utóbbi néhány évben már tanárkodtam is. Partneremmel, Marján Klárával alapítottuk a nyíregyháza FANAT-X Táncsport Egyesületet, melyet ketten vezetünk.

Az utóbbi időben főleg tanítok, már csak azért is, mert közben elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus képzőjét, így diplomás tánctanár is vagyok. A betegségem pont a főiskola végzése alatt folyt le. 1997-ben állapították meg a betegségemet, majd a kezelések után egyelőre rokkantnyugdíjas vagyok. És panaszmentes. Igaz, közben 2001-ben kiújult a daganat. De megint „lenyomtuk" egy újabb kemoterápiás kezeléssel. (...) Találni kell valami állandó elfoglaltságot, amivel el lehet terelni a gondolatokat. Nagyon fontos, hogy érezzük magunkat jól! Nekem iszonyú sokat jelentett a tánc! És nagyon fontos, hogy érezzük, valaki ott áll mellettünk a bajban!"

A Loga Dance School csapata ezúton is részvétét fejezi ki a profi tánctanár halál miatt. A temetésre január 24-én, csütörtökön 11 órától (Magyarországi idő szerint) kerül sor a debreceni Nagyerdei Köztemetőben (Benczúr Gyula utca 6. szám alatt).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: