2010-09-14 15:51:50• hírek • Szatmár.ro

Elhunyt Tiproc Iosif

Nincs a megyében ember, aki ne ismerné Tiproc Iosif (1953-2010) nevét. A román és magyar ismerősei által csak „Jóská"-nak hívott riporter hétfő este otthonában, szívinfarktusban vesztette életét, miután részt vett több megyebeli iskolai évnyitón, este pedig barátaival, kollégáival futballmeccset játszott.

Csakúgy, mint az írás, a futball is a mindene volt: évekkel ezelőtt öregfiúcsapatot szervezett a kollégákból, és rendszeres résztvevői voltak a különféle kispályás tornáknak.

A megyebeli magyarság elsősorban éles, kritikus hangvételű cikkei miatt ismeri, hiszen „Jóska" az igazság hírnökeként nem átallotta a hivatalosságok orra alá dörgölni, ha hibát követtek el - szerette a botrányos témákat. De nem csupán bulvárújságíró volt ő: megmutatta másik arcát is azzal, hogy eldugott, elfeledett falvakat, tanyákat keresett fel terepútjai során és megszólaltatta az itteni kisembert, felidézte a múlt dicső eseményeit. Ezekkel a riportjaival vált Tiproc Iosif a hagyományos újságírás egyik legutolsó megyebeli képviselőjévé.

Meggyesgombáson - egy, a kommunizmus idején halálra ítélt, Sárközújlakhoz tartozó falucskában - született 1953 március 22-én. Kereskedelmi iskolát végzett, a CEC-nél volt köztisztviselő, majd 1998-ban került az Informaţia Zileihez, mint sportszerkesztő. Energikussága sokakat irigylésre késztetett, neve márkajelzés lett a szatmári sajtóban. Elvesztésével a megyebeli román sajtó egyik alapembere veszett oda.

Nyugodj békében, Jóska!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: