2010-07-13 15:23:45• hírek • Szatmar.ro

Stagnál a kulturális központ építése

Többek között jogi problémák miatt stagnál egyelőre a több éve esedékes multikulturális központ építése, tudtuk meg Adrian Steftől, Szatmár Megye Tanácsának elnökétől.

A megyevezető elmondta, jelenleg még tartanak a perek a jövendőbeli központ területéért. A Megyei Múzeum épülete mögött lévő udvarnak jelentős része tartozik ugyanis magánszemélyek tulajdonába, valamint különböző vállalkozások működnek ott.

Stef elmondta, igen nagy problémával jár a multikulturális központ felépítése, mivel húsz év lemaradását kell most egyszerre megoldaniuk. Egy a 2008-ban megjelent rendelet alapján szabályozni kellett a tulajdonjogokat, le kellett ellenőrizni, hogy a megyében melyik épületnek ki a tulajdonosa, így derült fény például arra, hogy egy tasnádi épületnek nem volt gazdája, aztán utólag az is kiderült, hogy a Megyei Tanács tulajdonába tartozott - mondta az alelnök. Ilyen körülmények között még csak most kerül sor arra, hogy az említett múzeum mögötti udvar tulajdonjogait is rendezzék, hiszen ennek egy jó része még midig nem került a megyei önkormányzathoz.


A megyei könyvtár kérdése már 2007 óta várja megoldást
A megyei könyvtár kérdése már 2007 óta várja megoldást


Ennek a folyamatnak a lezajlása még hosszú időbe telik. Az építészmérnök azonban párhuzamosan dolgozik a hivatalos papírok rendezésén, hiszen úgy tűnik, a perek befejeztével a terület teljes egészében a tanács tulajdonába fog kerülni. Jelenleg kezdenek kirajzolódni a területrendezési tervek. Az elképzelések szerint a Szatmár Megyei Könyvtár, a Művészeti Iskola, a Szatmár Megyei Múzeum és az Alkotóház kapna helyet a központban.


A múzeum háta mögötti telken áll majd a központ
A múzeum háta mögötti telken áll majd a központ


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: